Magyarországra igazolt Róbert Polievka

camera

1

Magyarországra igazolt Róbert Polievka

Fotó: TASR 

Megosztás

A Niké-ligában szereplő MFK Dukla Banská Bystrica labdarúgóklub bejelentette, hogy csapatkapitánya, Róbert Polievka a magyar MTK Budapesthez igazol.

A besztercebányai klub a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a 28 éves támadó Magyarországra igazol.

„Robo a futballtudásával, gyönyörű góljaival, valamint vezéregyéniségével a pályán és az öltözőben sok örömet okozott nekünk. A klub szerves része volt, akitől most nehéz búcsút venni. Sok sikert kívánunk neki új klubjában, az MTK Budapestben, ahol bízunk benne, hogy továbbviszi majd a besztercei futball jó hírét” – közölte a Dukla.

Polievka ugyancsak köszönetet mondott a besztercebányaiaknak az ott eltöltött évekért, a klubvezetőségnek pedig azért, hogy lehetővé tették számára a klubváltást, mert mindenki tudta, hogy külföldön szeretné tovább folytatni.

Polievka, aki korábban a DAC, a Podbrezová és a Žilina mezét is magára ölthette, 2018 óta játszott Besztercebányán, ahol azonnal vezéregyéniséggé vált. A 2021/22-es idényben 18 góllal segítette hozzá a Duklát az élvonalba való feljutáshoz. A 2022/23-as szezonban 15 góllal a második lett a góllövőlistán, míg a mögöttünk lévő idényben Tigran Barseghyannal (Slovan) megosztva végzett az élen 13 találattal. A szlovák válogatott felnőttcsapatában kilenc Eb-selejtezős és egy barátságos mérkőzésen viselhette a címeres mezt. A jelenleg zajló Európa-bajnokság előtt bekerült Francesco Calzona bő keretébe, ám végül az utolsó keretszűkítéskor ő is kikerült a csapatból.

A támadót még tavaly nyáron, valamint az idei januári átigazolási időszakban is megkörnyékezte a Slovan Bratislava, de a felek végül nem tudtak egyezségre jutni.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program