Kirabolhatott egy nőt a lapos Földről tett nyilatkozatáról elhíresült Machala fia

camera

1

Kirabolhatott egy nőt a lapos Földről tett nyilatkozatáról elhíresült Machala fia

Lukáš Machala (Fotó: TASR) 

Megosztás

A rendőrség eljárást indított Lukáš Machala, a kulturális minisztérium hivatalvezetőjének fia ellen, aki fényes nappal kirabolt egy idősebb nőt Pozsonyban.

Lukáš Machala nemrégiben a lapos Földről tett kijelentései miatt vált közbeszéd témájává, a PLUSKA szerint pedig most 23 éves fia, Samuel tette miatt ráncolhatja a homlokát.

Az eset még május végén történt Pozsony Dúbravka városrészében. A lap szerint Samuel fényes nappal kirabolt egy idős nőt az utcán, sőt, az első információk még rablótámadásról szóltak. A rendőrség viszonylag rövid időn belül elfogta az elkövetőt.

A hatóság a PLUSKA érdeklődésére közölte, hogy az elkövető lerántotta egy nő válláról a táskáját, majd ismeretlen helyre menekült vele. Hozzátette, hogy a hatóság a begyűjtött információk alapján felkutatta, majd őrizetbe vette a tettest. A férfit lopással gyanúsították meg. A lap rámutat, hogy a rendőrség nem közölt bővebb információkat az elkövetőről, sem az életkorát, sem nevének kezdőbetűit. A hatóság a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást. A rendőrség egy későbbi nyilatkozatában pontosította, hogy büntetőeljárást indított a tettes ellen, akinek itt már az életkorát és nevének kezdőbetűit is közölték, ami megegyezik Lukáš Machala fiáéval.

A PLUSKA felhívta rá a figyelmet, hogy érdemes lesz figyelni az ügyészség munkáját, mivel egyes információk szerint a Dúbravkában történt rablás esete annak a járási ügyészségnek a hatáskörébe tartozik, amelynek állítólag épp Machala volt felesége, Samuel édesanyja a vezetője.

A lap felkereste Lukáš Machalát is a történtekkel kapcsolatban. A kulturális minisztérium hivatalvezetője csupán annyit közölt, hogy minden felnőtt személy felelősséget visel a tetteiért és tudatában kell lennie cselekedetének következményével.

A PLUSKA továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy a rendőrség hivatalosan lopás, nem pedig rablótámadás ügyében indított eljárást, amiért 3-tól 8 évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki, míg lopás elkövetéséért a minimális büntetés 6 hónap szabadságvesztés.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program