A szakértők, virológusok sem hagyják szó nélkül Kotlár kirohanásait a Covidról

camera

1

A szakértők, virológusok sem hagyják szó nélkül Kotlár kirohanásait a Covidról

Peter Kotlár (Fotó: TASR) 

Megosztás

Petíciót írnak azok a tudósok és szakértők, akik részesei voltak A tudomány segít a COVID-19-ben (Veda pomáha COVID-19) kezdeményezésnek a világjárvány idején.

A tudósok tudomásul veszik a kormány kampányát, amelyben az állami tisztviselők más vélemények tiszteletben tartására szólítanak fel. A szakértők ugyanakkor rámutatnak, hogy az eltérő vélemény tiszteletben tartása nem téveszthető össze az alapvető, bizonyítékokon alapuló tudományos ismeretek tagadásával, írja az Aktuality.

„Az alapvető tudományos ismeretek megkérdőjelezése azzal, hogy a tévedések és a célzott félretájékoztatás csak egy alternatív „véleménynek” van bemutatva a sok közül, rendkívül veszélyes társadalmunk számára” – írják a petícióban.

„Végül is ki akarna felvenni egy statikus mérnököt, aki számítások helyett véleményeket használ, egy ügyvédet, aki csak attitűdökkel rendelkezik a törvények ismerete helyett, vagy egy pilótát, aki alternatív módon áll a gravitációhoz? Ki hagyná, hogy megoperálja egy orvos, aki szerint felesleges fertőtleníteni a kezét a műtét előtt?” – folytatják orvosi személyiségek, akik között Alexandra Bražinová, Peter Breier, Peter Celec és Boris Klempa is szerepel.

Felszólítják a kormányt, hogy a WHO-val folytatott tárgyalásokra jelöljön ki egy járványügyi és közegészségügyi szakértőt. Ezzel reagálnak a kormány meghatalmazottja, Peter Kotlár kijelentéseire, valamint arra, hogy elutasította a járványügyi megállapodást és a nemzetközi egészségügyi szabályozás frissítését. Szlovákia kivételével a világ több mint 190 országa állapodott meg ezekről Genfben.

„A „más vélemények elfogadásának” elve nem vezethet oda, hogy egy képzetlen személy megalapozatlan és szakszerűtlen véleménye lehetővé teszi Szlovákia számára, hogy hivatalosan elhatárolódjon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi egészségügyi előírásainak frissítésétől. Egy ilyen cselekmény lealacsonyítja a szlovák egészségügyi szakemberek hosszú távú munkáját, és veszélyezteti az ország nemzetközi hírnevét” – figyelmeztetnek a tudományos hatóságok.

Peter Kotlár (SNS), a koronavírus-járvány kezelésének kivizsgálásáért felelős kormánybiztos szerdán kijelentette, Szlovákiában nem volt koronavírus-járvány, a parlament egészségügyi bizottságának csütörtöki ülésén pedig egyenesen „bioterrorizmusról” beszélt a Covid kapcsán.

2021-ben a Paraméter a dunaszerdahelyi kórház Covid-osztályán járt:

Kapcsolódó cikkek

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program