Elképesztő, mi okból végzett ámokfutást az agresszív férfi a kórházban – később a családja a személyzet megölésével fenyegetőzött

camera

1

Elképesztő, mi okból végzett ámokfutást az agresszív férfi a kórházban – később a családja a személyzet megölésével fenyegetőzött

Illusztráció (Fotó: Cséfalvay Á. András) 

Megosztás

A rendőrség azt javasolja, hogy helyezzék vizsgálati fogságba azt a 43 éves férfit, aki szombaton rátámadt egy páciensre és két egészségügyi dolgozóra a pozsonyi Kramáre kórházban.

A férfit szombaton kora este mentővel szállították kórházba, aki ezt követően rátámadt egy szintén kivizsgálásra várakozó páciensre, majd egy egészségügyi nővérre, illetve egy másik egészségügyi alkalmazottra. Az agresszív férfi állítólag azért kezdett ámokfutásba, mert nem volt hajlandó várakozni a kivizsgálásra.

Az eset során a két alkalmazott enyhébb, illetve közepes sérüléseket szenvedett az arcán és a karján. A helyszínre kiérkező rendőrök őrizetbe vették a férfit, akit aztán a rendőrségre szállítottak. A nyomozó védett személy ellen elkövetett garázdasággal és testi sértéssel gyanúsította meg, amiért hároméves szabadságvesztés fenyegeti.

Eva Kliská, a Pozsonyi Egyetemi Kórház szóvivője vasárnap közölte, hogy az esetet követően a gyanúsított családja telefonon a kórház személyzetének likvidálásával fenyegetőzött. Az intézmény ezzel kapcsolatban már értesítette a rendőrséget, valamint megerősítette a biztonsági szolgálatot. A kórház további intézkedéseket akar bevezetni, amelyek növelnék az egészségügyi alkalmazottak biztonságát és semlegesítenék a támadásokat.

Kapcsolódó cikk:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program