Bombariadó szakította félbe a Csémy-gyilkosság ügyének tárgyalását a Nagyszombati Járásbíróságon

camera

1

Bombariadó szakította félbe a Csémy-gyilkosság ügyének tárgyalását a Nagyszombati Járásbíróságon

Fotó: Paraméter 

Megosztás

A Nagyszombati Járásbíróságon kedden folytatódott a bírósági eljárás az 1997-es Csémy-gyilkosság ügyében, de bombariadó miatt félbe kellett szakítani.

A bombariadó miatt 10 óra környékén mindenkinek el kellett hagynia a bíróság épületét.

Az épület átvizsgálása után 11 órakor folytatódtak a tárgyalások a Nagyszombati Járásbíróságon.

Az 1997-es dunaszerdahelyi leszámolás áldozata a dunaszerdahelyi maffiaháború kulcsfigurája, Csémy Mihály “Misi” volt.

A feltételezett merénylők közül már csak egy személy van életben: Bodoky Károly, aki az 1999-es budapesti Döcher-gyilkosság és az 1999-es dunaszerdahelyi tízes gyilkosság miatt 2021 óta előzetes letartzóztatását tölti Magyarországon.

Mi történt 1997. augusztus 3-án a dunaszerdahelyi Keleti lakótelepen?

A szóban forgó büntetőper 2019 őszén vette kezdetét. Igaz, már az is egy megismételt eljárás volt, hiszen korábban már két bíró is tárgyalta a gyilkosságot, de egyikük közben távozott a bíróságról, a másiktól pedig elvették az ügyet.

A 2019-es, megismételt vádemelés után köszöntött be a koronavírus-járvány, ami lelassította az addig is döcögő eljárást, majd a pert vezető bírót, Marek Filót saját kérelmére 2021-ben áthelyezték a Pozsonyi I-es Járásbíróságra (Filo 2023-tól már a Specializált Büntetőbíróságon dolgozik), így az ügy bíró nélkül maradt. Az eljárás levezénylését végül Branislav Krivošík bíró szenátusa vette át, így 2024. február 20-án végre sikerült folytatni a Nagyszombati Járásbíróságon öt évvel ezelőtt megkezdett büntetőpert.

Korábban:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program