A Markíza már megírta a felmondást Kovačičnak, de a szakszervezet nem hagyja annyiban

camera

1

A Markíza már megírta a felmondást Kovačičnak, de a szakszervezet nem hagyja annyiban

Michal Kovačič (Fotó: Markíza/Na telo)  

Megosztás

A Markíza már nem számol azzal, hogy visszatérhet a Na telo című politikai műsor Michal Kovačičcsal. Erről a televízió vezérigazgatója, Peter Gažík beszélt a Postojnak adott interjúban.

Szerinte Kovačič súlyosan megsértette a munkafegyelmi előírásokat, amikor a májusi ülésszak végén arról beszélt élő adásban, hogy a Markíza politikai nyomást gyakorol a hírszerkesztőkre. Gažík kijelentette, nem számolnak vele a jövőben.

A vezérigazgató szerint elképzelhető, hogy folytatódik a Na telo egy másik műsorvezetővel, illetve más formátumban.

A Denník N azt írja, a Markíza már megírta a felmondást Kovačičnak, a szakszervezet – amelynek Viktor Vincze és Adel Ghannam is a tagja – azonban ezzel nem ért egyet.

“Ha a televízió vezetése úgy dönt, hogy a szakszervezet ellenkezése ellenére elbocsátja Michal Kovačičot, azt jogellenes munkaviszony-megszüntetésnek fogjuk tekinteni” – írják véleményükben a televízió szakszervezeti képviselői, és kérik a vezetőséget, hogy vizsgálja felül döntést a nyár folyamán.

Egyúttal felszólították a televízió vezetőségét, hogy ne bocsássák el Kovačičot, ebben az esetben befejezik rendkívüli sztrájkot. “Ha ez a megállapodás nem születik meg, az mindenki számára vereség lesz” – írják az állásfoglalásban.

Előzmények:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program