A dunaszerdahelyi Uváček Patrik Szlovákia legerősebb embere!

camera

2

A dunaszerdahelyi Uváček Patrik Szlovákia legerősebb embere!

Fotók: Fitmax.sk 

Megosztás

Ipolyságon mérettették meg magukat Szlovákia legerősebb emberei.

Az elmúlt hétvégén zajlott a Szlovákia legerősebb embere 2024 verseny a Szlovák Erős Férfiak Szövetsége (SASIM) és Ipolyság város szervezésében.

A versenyzők öt szakágban mérték össze tudásukat: Shoulder Medley /nyomáskombináció, tengelyemelés maximális súlyra (kiinduló tömeg 280 kg), autótartás a maximális időre, szuper yoke 330 kg 10/20 méterre + Farmer’s Walk/bőröndök cipelése 2x165 kg 10/20 méter 90 másodperces időkorlátig, illetve nem hiányzott a közönség számára vonzó kamionhúzás 15/20 méteren 60 másodperces időkorlátig.

Az egyes szakágakban az egyéni teljesítményekért pontokat kaptak a sportolók, amelyeket később a verseny értékelésekor összeadtak.

A legtöbb pontot a dunaszerdahelyi Uváček Patrik szerezte, aki ezáltal elnyerte a Szlovákia legerősebb embere 2024 címet, és egyúttal lehetőséget kapott a világbajnoki selejtező versenyen való részvételre.

A mindössze 22 éves Uváček Patrik 1992 óta a legfiatalabb aranyérmes Szlovákia legerősebb emberének versenyén.

A kombinációs nyomószámban Patriknak volt a legjobb ideje. A holthúzásban – ahol a kezdősúly 280 kilogramm volt, majd minden ismétlésnél 20 kilóval emelték – a dunaszerdahelyi sportoló 320 kilogrammot húzott fel, így ebben a számban is diadalmaskodott.

Az autótartásban nem járt szerencsével, ugyanis 35 másodperc után kicsúszott a kezéből a jármű. A bőröndcipelésben a negyedik helyen végzett, kedvenc számában, a kamionhúzásban viszont már nem akadt legyőzőre. A 10 tonnás kamiont mindössze Uváček Patriknak és Zlatner Zsoltnak sikerült behúznia a célba.

Fotó: Fitmax.sk

“Gratulálok a versenyzőknek, különösen Zlatner Zsoltnak a második helyért. Köszönöm edzőmnek, Őszi Ferencnek, aki mindig mellettem áll és próbálja kihozni belőlem a maximumot, valamint hálás vagyok a masszőrömnek, Perczel Tóninak is” – hangsúlyozta a verseny után Uváček Patrik.

A végeremény:

  1. Uváček Patrik (23 pont)
  2. Zlatner Zsolt (22 p.)
  3. Jakub Sandtner (22 p.)
  4. Ivan Hryhorovsky (18 p.)
  5. Csizmadia Ferenc (9 p.)
  6. Pavol Priatka

Kapcsolódó cikkek:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program