Orosz telefonbetyárok verték át a brit külügyminisztert, aki kibökte, mit gondolnak Amerikában Ukrajnáról (VIDEÓ)

camera

1

Orosz telefonbetyárok verték át a brit külügyminisztert, aki kibökte, mit gondolnak Amerikában Ukrajnáról (VIDEÓ)

X (Twitter) - Russian Market 

Megosztás

A telefonbetyárkodást magas fokon művelő két orosz humorista, művésznevükön Vovan és Lexus, akik arról híresek, hogy másnak adva ki magukat, prominens személyeket csörgetnek fel, most David Cameront húzták csőbe. 

Vovan a korábbi ukrán államfőnek, Petro Porosenkónak adta ki magát, és Lexus pedig a tolmács szerepébe bújt. Ebben a felállásban hívták fel a brit politikus irodáját és az iránt érdeklődtek a szigetország külügyminiszterénél, hogy Ukrajna vonatkozásában mi várható a NATO júliusi csúcstalálkozóján.

Cameron abban a hiszemben, hogy Porosenkóval beszél, elmondta, hogy  Ukrajna nem kap hivatalos meghívást a NATO-csatlakozásra a júliusi csúcson, és Kijevnek pedig nem szabad vitatnia ezt a döntést. A brit miniszter azzal magyarázta az elutasítást, hogy a csatlakozást “Amerika nem támogatná”.

A 2014-től “együttműködő” páros, Vovan és Lexus nem először telefonbetyárkodott, a róluk szóló Wikipédia-oldal rengeteg esetet sorol fel, amikor ismert személyeket vertek át. Az egyik legismertebb eset még 2015-ben történt, amikor magukat Vlagyimir Putyinnak kiadva a világhírű brit zenészt, Elton Johnt hívták fel és az oroszországi melegek jogairól elmélkedtek. Elton John aztán, abban a tudatban, hogy az orosz államfővel beszélt, az Instagramjára felrakott egy bejegyzést, amelyben gratulált Putyinnak, amiért felvette vele a kapcsolatot. Erre Putyin sajtótitkára, Dmitrij Peszkov cáfolta, hogy ez a beszélgetés  megtörtént volna. Ám akkoriban Putyin még aránylag jó fej volt, és aztán tényleg felhívta a zenészt, “ártalmatlannak” nevezve a telefonbetyárok csínytevését.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program