Schäfer András csapattársa lesz Bénes László

camera

1

Schäfer András csapattársa lesz Bénes László

Bénes László (Fotó: TASR) 

Megosztás

Németországon belül vált csapatot Bénes László doborgazi származású szlovák válogatott labdarúgó.

A német Bild és Kicker, valamint a mértékadó Transfermarkt is arról számolt be, hogy a 26 éves középpályás az élvonalbeli Union Berlin együtteséhez igazol. A Transfermarkt 5-6 millió eurós vételárat emleget, míg a Kicker szerint 3 milliót fizetett érte a fővárosi klub, és már csak a hivatalos megerősítés van hátra.

Bénes 2016-ban 5 millió euróért igazolt Zsolnáról a német Borussia Mönchengladbach együtteséhez, amelyben nem tudta megvetni a lábát, 2022-ig 53 bajnokin lépett pályára a klub színeiben, ezeken pedig egy gólt és öt gólpasszt jegyzett. Ezért kétszer is kölcsönben töltött egy-egy félszezont, egyszer a Kielnél, egyszer pedig az Augsuburgnál. 2022-ben 1,5 millió euró ellenében távozott a másodosztályú Hamburghoz, ahol hamar a csapat vezéregyéniségévé vált – az első idényében 33 bajnokin 6 gólt és 9 gólpasszt szerzett, idén pedig 27 meccsen 13-szor volt eredményes, közben pedig 11 asszisztot is kiosztott. Jelenleg tagja az Eb-n szereplő szlovák válogatott keretének, az ukránok elleni csoportmérkőzésen fél órát töltött a pályán.

Az Union Berlinnél a magyar válogatott Schäfer András lesz a csapattársa, aki annak idején a DAC-tól igazolt Németországba.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program