Durva vihar söpört végig Nyitra megyén, Komáromban és Érsekújvárban is rendkívüli helyzetet hirdettek

camera

21

Durva vihar söpört végig Nyitra megyén, Komáromban és Érsekújvárban is rendkívüli helyzetet hirdettek

Fotók: Rendőrség, Facebook 

Megosztás

Nyitra megye több városában is rendkívüli helyzetet hirdettek azt követően, hogy a régiót erős vihar és felhőszakadás sújtotta szerda kora este.

Az esőzések miatt Komárom több területét is elöntötte a víz, minden mentőegység, köztük a KOMVaK víz- és csatornaművek munkatársai is nagy erőkkel dolgoztak. Patrik Ruman, a vállalat igazgatója szerint minden szivattyúállomás teljes erőbedobással dolgozott. Hozzátette, a kanalizáció egyszerűen képtelen volt elnyelni a hirtelen jött nagy esőmennyiséget, de hasonló problémával küzdöttek a többi városban is – írja a TASR.

A vihar után Érsekújvár egyes térségei áram nélkül maradtak, a víz családi és panelházak pincéit árasztotta el. Ugyancsak utakat, híd alatti aluljárókat árasztott el az eső a vasútállomás közelében.

Kapcsolódó cikk:

A vihar a termálfürdőt sem kerülte el, amely a jelenlegi helyzetre való tekintettel legalább csütörtökig zárva marad. A keletkezett károk elhárításán intenzíven dolgoznak. A termálfürdőt üzemeltető Novovital vállalat egyúttal arra kéri az embereket, hogy jelentsék be a városban keletkezett károkat, mert ezzel felgyorsítják azok eltávolítását.

Részletek és fotók:

Marek Hattas, Nyitra polgármestere ugyancsak rendkívüli helyzetet hirdetett a városban. Közölte, hogy mind az állami, mind a magántulajdonban keletkezett kár rendkívül magas, ugyanakkor hozzátette, hogy szerencsére személyi sérülést vagy elhalálozást nem regisztráltak.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) szerint a szerdai vihar során Ógyallán és Nyitrán elszórtan 100 milliméternyi csapadék is esett néhány óra leforgása alatt, ami az érintett helyeken kisebb vagy nagyobb mértékű áradásokat okozott.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program