Be kellett zárni az érsekújvári kórházat, elhalasztják a műtéteket!

camera

8

Be kellett zárni az érsekújvári kórházat, elhalasztják a műtéteket!

Fotók: egészségügyi minisztérium - Facebook (További képekért kattints a fotóra!) 

Megosztás

A szerdai intenzív esőzések miatt be kellett zárni az érsekújvári kórházat.

A kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel döntöttek az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet bezárásáról. A szerdai heves esőzés következtében a csapadékvíz elárasztotta a kórházépületet.

Csütörtökön a szakrendelések is szünetelnek a kórházban, tilos a beteglátogatás, valamint elhalasztják a tervezett műtéteket is.

Azokat a betegeket, akiknek az állapota megengedi, otthoni kezelésre hazaküldik.

Egyelőre nem tudni, meddig marad zárva a kórház, Érsekújvár a közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy az intézkedések visszavonásig érvényesek.

Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter csütörtökön közölte, intenzíven kommunikálnak az érsekújvári kórházzal, amelynek több helyiségét is elárasztotta a víz. Egyúttal köszönetet mondott a mentést végző egységeknek, amelyek igyekeztek csökkenteni a károk mértékét.

Szerdán délután özönvízszerű esőzés volt Érsekújvárban, Komáromban és Nyitrán is, a felhőszakadás következményei miatt rendkívüli helyzetet hirdettek.

Érsekújvár egyes térségei áram nélkül maradtak, a víz családi és panelházak pincéit árasztotta el. Ugyancsak utakat, híd alatti aluljárókat árasztott el az eső a vasútállomás közelében. A vihar a termálfürdőt sem kerülte el, amely a jelenlegi helyzetre való tekintettel legalább csütörtökig zárva marad. A keletkezett károk elhárításán intenzíven dolgoznak. 

Részletek és fotók:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program