Gyorsvonat ütközött autóbusszal Érsekújvár közelében - hétre nőtt a halálos áldozatok száma (VIDEÓ+FOTÓK)

camera

4

Gyorsvonat ütközött autóbusszal Érsekújvár közelében - hétre nőtt a halálos áldozatok száma (VIDEÓ+FOTÓK)

Fotó: Facebook/ Katarína Molnárová Perlacosmetic 

Megosztás

Autóbusszal ütközött egy gyorsvonat csütörtökön 17 óra környékén egy vasúti átkelőnél Udvardnál (Érsekújvári járás), többen megsérültek, halálos áldozatok is vannak – tájékoztatott az egészségügyi mentőszolgálat operatív központja a közösségi hálón.

Az operatív központ öt mentőautót és két mentőhelikoptert indított a helyszínre. Csütörtök éjszaka hétre nőtt a halálos áldozatok száma, többen megsérültek

A sérült személyeket a pozsonyi, komáromi, nyitrai és lévai kórházba szállították. Néhány halottat nagyon nehéz azonosítani, annyira megégtek.

A szakaszon szünetel a vasúti közlekedés – tájékoztatott a Szlovák Vasúttársaság a közösségi hálón.

Vladimíra Bahýlová, a vasút szóvivője a TASR-nek elmondta, a baleset röviddel 17 óra után történt, egy sorompós, fényjelzővel felszerepelt átjárónál.

Az autóbusz súlyosan megrongálódott, a mozdony pedig kigyulladt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset Érsekújvár mellett, a II/1503-as Udvardi úton történt, szünetel a forgalom. Kerülni az I/75-ös úton lehet.

A helyszínre utazott Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter és Rastislav Polakovič rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes is. A belügyminiszter elmondta, hogy a baleset okait még vizsgálják a szakemberek, emellett részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak és köszönetet mondott a mentőegységeknek.

„Megrendülve értesültem az érsekújvári vasúti balesetről. Őszinte részvétem a hozzátartozóknak, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívánok” – mondta a miniszter.

Hasonlóan reagált Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszter is. „Lélekben az áldozatok hozzátartozóival vagyok” – jelentette ki Jozef Ráž (Smer-SD jelölt) közlekedési miniszter.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program