Gól nélküli döntetlent játszott a DAC az Austria Wien otthonában (VIDEÓ)

camera

1

Gól nélküli döntetlent játszott a DAC az Austria Wien otthonában (VIDEÓ)

Fotó: DAC 1904 - Lelkes Ernő 

Megosztás

Gólnélküli döntetlennel zárult a nyári felkészülés első mérkőzése, amelyen szombat délután a bécsi Austria ellen lépett pályára a DAC.

A bécsi Generali-Arena közvetlen szomszédságában fekvő edzőpályán játszotta a DAC a nyári felkészülési időszak négy tervezett meccséből az elsőt. A hazai Austria számára, amely szintén kvalifikálta magát az UEFA Konferencia Ligába, ugyanúgy ez volt a nyár első találkozója.

Xisco Muñoz ma két eltérő tizenegyet küldött pályára, mindkettő egy félidőt játszott. Ugyanezt a modellt választották a hazaiak is. Vezetőedzőnk Matej Trusa nélkül rakta össze a csapatot, aki a héten megrántotta az oldalsó térdszalagját, 10-14 napos kihagyás vár rá. Sérülés miatt hiányzott Bartol Barišić, Balogh Norbert és Konrad Gruszkowski is.

Első alkalommal láthattuk sárga-kékben Tuboly Mátét, bemutatkozhatott akadémiánk 15 éves tehetsége, Bősze Levente és a 17 éves Lami Ádám, valamint a Somorjáról érkező brazil, Fellipe Vieira Cardoso.

A rekkenő hőségben lejátszott első félidőben a hazaiak jegyeztek több lövési kísérletet, ám Popovićot igazán csak Fischer közeli lökete tette próbára a 42. percben. Röviddel előtte hazai kollégája is bemutatott egy bravúrt, aki Tuboly fejesét ütötte ki.

Fordulás után az Austria egyszer sem találta el Filipe kapuját, a lilák távoli lövésekkel próbáltak veszélyeztetni. A másik oldalon Záhradník és Szendrei fejelt jó helyzetből, de a két tizenhatosban nem volt sok érdemleges történés. A végén erőnlétileg jobb volt a DAC, de miután Ramadan és Jürgens próbálkozása is elkerülte a kaput, megérdemelt döntetlen született.

Jövő szombaton, július 6-án 10:30-tól a cseh második vonalban szereplő Vyškov együttesét látják vendégül a MOL Akadémián. A találkozó kétszer 60 perces lesz.

FK Austria Wien – DAC 1904 0:0
Góllövők:
 –
Sárga lap: –
Játékvezető: Alain Sadikovski – Mohamed El Sadany, Mustafa El Sadany, 300 néző
DAC, 1. félidő: Popović – Yapi, Lami, Kačaraba, Brunetti, Dolček – Tuboly, Káčer, Bősze (45. Vitális) – Redzic, Niarchos. 2. félidő: Filipe – Andzouana, Csinger, Dimun, Kaša, Mendez – Vitális, Herc, Fellipe (69. Ramadan) – Szendrei, Záhradník (79. Jürgens). Edző: Xisco Muňoz.
Austria, 1. félidő: Radlinger – Pazurek, Handl, Meisl,Guenouche – Maybach, Fischer – Gruber, Fitz, Huskovic – Vucic. 2. félidő: Kos – Ranftl, Radonjic, Platovic, Sutterlüty – Potzmann, Schmelzer – Amaral, Sajic, Wels – Malone. Edző: Stephan Helm.

STATISZTIKA:

Lövés – kapura 2:2, mellé 7:8
Szöglet – 4:4
Les – 1:2

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program