Az érsekújvári vonattragédia egyik áldozatának nem is kellett volna az autóbuszon lennie

camera

1

Az érsekújvári vonattragédia egyik áldozatának nem is kellett volna az autóbuszon lennie

Fotó: TASR 

Megosztás

Hét halálos áldozata volt az Érsekújvárnál történt tragikus vonatszerencsétlenségnek, köztük volt a 40 éves egyedülálló anya, Marcelka is, akinek a hozzátartozói szerint nem is kellett volna a buszon lennie.

Marcelka Čechyben (Érsekújvári járás) élt szüleivel, valamint 15 éves fiával, Filippel. A nő édesapja a Nový Časszal közölte, hogy az érsekújvári vonatállomásra ment elkísérni nagyanyját, aki látogatóban volt náluk. Távozás előtt Marcelka még mondta apjának, hogy ha hazaér, megmutatja neki fia ballagási fotóit.

Eredetileg úgy volt, hogy a fiú is velük megy, de mivel későn ért haza az iskolából, valamint fáradt is volt, úgy döntött, hogy otthon marad.

Marcelka édesapja szerint lánya csak a későbbi, az Érsekújvárból 19:10-kor induló járattal ment volna haza, nagyanyja viszont mondta neki, hogy nem kell vele megvárnia a vonatot, nyugodtan menjen haza pihenni, mert másnap reggel munkába kell mennie. Marcelka végül hagyta magát rábeszélni, így került fel arra a buszra, amelynek végül nekiütközött a nemzetközi gyorsvonat.

Édesapja szerint a nagymama aztán taxival jutott haza, mivel a baleset miatt nem jártak a vonatok. Neki fogalma sem volt róla, hogy mi történt, csak később tudta meg, amikor hozzátartozói felhívták.

A család közölte a lappal, hogy az árván maradt Filipet Marcelka nővére veszi magához. Akárcsak a többi család, ők sem tudják, hogy mikor temethetik el Marcelkát, mivel még a hatóságok nem adták át nekik a holttestet, jelenleg a DNS-vizsgálatok eredményére várnak.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program