Az emberek zömének nem tetszik, hogy Fico élete végéig fizetést kap az államtól, és az sem, hogy a miniszterek a kormánygéppel repkednek focimeccsekre

camera

4

Az emberek zömének nem tetszik, hogy Fico élete végéig fizetést kap az államtól, és az sem, hogy a miniszterek a kormánygéppel repkednek focimeccsekre

Fotó: TASR 

Megosztás

A lakosság túlnyomó többsége nem ért egyet a kormánytagok bérreformjával és a miniszterelnök életjáradékával sem.

Ezt az Ipsos által készített felmérésből derült ki, amelyet a Denník N rendelt meg.

A legtöbb állampolgárnak nem tetszik, hogy Robert Fico kormánya februárban jelentősen megemelte a kormánytagok fizetését. Sokan ellenzik azt is, hogy Fico életjáradékot kapjon, és azzal sem értenek egyet, hogy a miniszterek kormánygépet használnak, hogy eljussanak focimeccsekre.

A válaszadók mindössze 3,6%-a támogatja egyértelműen miniszterek fizetésének emelését, további 9,5% pedig csak inkább egyetért ezzel.

A megkérdezettek csaknem 60 százaléka nem támogatja a miniszterelnök életjáradékát, köztük a koalíciós pártok szavazóinak többsége. Éppen ellenkezőleg, a Smer-SD szavazóinak többsége (60%) egyetért a kormányfővel kapcsolatos intézkedéssel.

Hasonló a helyzet a kormánygép indokolatlan használatával: a többségnek nem tetszik, hogy a kormánypárti politikusok a kormánygéppel utaztak a németországi Európa-bajnokságra, majd úgy tettek, mintha üzleti útról lenne szó.

A válaszadók mindössze 16 százaléka értett egyet azzal az állítással, miszerint “bármely kormány tagjainak rendelkezniük kell azzal a joggal, hogy a labdarúgó-válogatott mérkőzéseire kormánygéppel repüljenek”.

Kapcsolódó cikk:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program