Robert Fico: Az értelmetlen liberális és progresszív ideológiák úgy terjednek, mint a rák

camera

1

Robert Fico: Az értelmetlen liberális és progresszív ideológiák úgy terjednek, mint a rák

Fotó: TASR 

Megosztás

Robert Fico miniszterelnök is ott volt a pozsonyi Dévény várában Szent Cirill és Metód érkezésének 1161. évfordulója alkalmából rendezett országos ünnepségen. Az ellene elkövetett merénylet óta ez az első megjelenése nyilvános rendezvényen. Beszédet is mondott.

A kormányfő beszédében bírálta az “értelmetlen progresszív és liberális ideológiákat”. Kijelentette, hogy fel kell lépni ezekkel az ideológiákkal szemben, amelyek szerinte károkat okoznak Szlovákiának. Úgy véli, az ellenük való védekezés részeként szükség lehet a politikai színtéren való megegyezésre az Alkotmány módosításával, hogy még erősebb gátat építsenek “az értelmetlen liberális és progresszív ideológiákkal szemben, amik úgy terjed, mint a rák”. Ezt pénteken dévényi beszéde közben jelentette be.

Fico szerint a társadalomnak át kell gondolnia, mi történik Szlovákiában és Európában. Gondolkoznia kell azon az embereknek, mit tehet annak érdekében, hogy elkerülje a május közepén elkövetett merénylet megismétlődését, és az ukrajnai háborús konfliktussal kapcsolatos feszültségek fokozódását. Arról is beszélt, hogy olyan gesztusra van szükség, amely alkalmas lehet a tisztességes politikai verseny és együttműködés környezetének megtalálására. Hangsúlyozta: béketárgyalásokból, kezdeményezésekből sosem elég, mert a béke nem minden, de “béke nélkül minden semmi”.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program