A felforrósodott kocsiban hagyta kutyáját a nő, amíg elment manikűröztetni

camera

1

A felforrósodott kocsiban hagyta kutyáját a nő, amíg elment manikűröztetni

Illusztráció (Fotó: Pixabay) 

Megosztás

A rendőrség ismét felhívja a figyelmet a „Ne felejts az autóban” nevű kampányára, és egyúttal rámutat egy esetre, amely az elmúlt hétvégén történt Pozsonyban.

Vasárnap egy nő leparkolta autóját a Bory kórház és a bevásárlóközpont közötti parkolóban. Amíg ő manikűröztetni ment, addig kutyáját a napon álló kocsiban hagyta.

A rendőröket röviddel 14 óra után értesítették. A helyszínre kiérkezve megállapították, hogy egy golden retriever van a kocsiban, aminek ablakai résnyire sem voltak nyitva. A rendőrség tájékoztatása szerint a kutya láthatóan rossz állapotban volt.

A kórház és a bevásárlóközpont hangosbemondója segítségével kezdték kerestetni a kocsi tulajdonosát. Nem sokkal később megjelent a nő, aki bevallotta, hogy megfeledkezett a kutyájáról, amíg ő a manikűrösnél volt. A kutyát állatorvoshoz szállították.

A rendőrség ebben az esetben kihágásként kezeli az ügyet, de bizonyos körülmények között az ilyen tett akár állatkínzásnak is számíthat. Ha valaki gyereket hagy a felforrósodott járműben, azt testi sértés, fatális következmények esetén pedig halálokozás bűntettével gyanúsíthatják meg.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program