Tombolt a vihar Nyitra megyében - fákat csavart ki, háztetőket tett tönkre, több falu áram nélkül maradt

camera

1

Tombolt a vihar Nyitra megyében - fákat csavart ki, háztetőket tett tönkre, több falu áram nélkül maradt

Fotó: TASR 

Megosztás

A péntek (július 12.) esti erős vihar a Nyitrai megye több járásában okozott károkat. Fákat csavart ki, tönkretette a villanyvezetékeket, házak tetejét, és károkat okozott a Poľné Kesovóban található Thermal Park Nitrava terműlfürdőben is - írja a TASR.

Nyitra megyében több önkormányzat számol be honlapján leszakadt ágakról és kidőlt fákról és áramkimaradásról a vihar után.

Nyitra több utcáját rövid időre elöntötte a víz. A Nyitra melletti Thermal Park Nitrava is bejelentette, hogy szombaton zárva marad a vihar okozta károk miatt. “Az egész területet ki kell takarítanunk, rendbe kell hoznunk” – közölte az uszoda, amely a területén kidőlt fákról, megsemmisült bódékról, felborított asztalokról, nyugágyakról fotókat is közölt.

A vihar az Érsekújvári járásban is károkat okozott, ahol az érsekújvári Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület tagjainak is be kellett avatkozniuk.. “Az integrált mentőrendszerrel együttműködve a nagy károkat okozó szélvihar után kimentünk a terepre, hogy segítsünk a károk elhárításában. Tótmegyeren (Palárikovo) faágakat távolítottunk el, de Nagysurányban (Šurany), és Nový Svet városrészében is kidőlt fák okoztak problémát” – közölték.

Tardoskedd község önkéntes tűzoltóinak is be kellett avatkozniuk. “Erős vihar söpört végig községünkön, amely jelentős károkat okozott. Fák dőltek ki, ágak szakadtak le, és tetők is megsérültek. Amint lehetséges és biztonságos volt, kimentünk a terepre, hogy elhárítsuk a károkat” – tájékoztattak.

A vihar fákat csavart ki, és tönkretette a háztetőket Köbölkúton is. “A szélvihar nagy károkat okozott községünkben. Villanyvezetékek, családi házak teteje, garázsok és egyéb építmények is megsérültek, fák dőltek ki gyökerestül, személygépjárművek is megrongálódtak. A falunk áram nélkül maradt, amit az illetékesek minden erejükkel igyekeznek megoldani, a vezetékek azonban annyira megsérültek, hogy eltart egy ideig, amíg helyreáll az áramszolgáltatás” – közölte az önkormányzat.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program