Fico Gyimesit kopírozva gusztustalan módon reagált a Trump-merénylet után

camera

1

Fico Gyimesit kopírozva gusztustalan módon reagált a Trump-merénylet után

Fotó: TASR 

Megosztás

"Mintha csak lemásolták volna a forgatókönyvet" - írta Facebook-oldalán a szlovák miniszterelnök, Robert Fico a Donald Trump volt amerikai elnök, jelenlegi elnökjelölt elleni merénylet után.

“Ha Donald Trump merénylője tudna szlovákul, elegendő volna elolvasnia a Denník N-t, a SME-t vagy az Aktualityt, hogy gusztust kapjon a rendrakásra az USA korábbi engedetlen elnökével. Mintha csak lemásolták volna a forgatókönyvet” – jelentette ki Fico.

Hozzátette, “Trumpot politikai ellenfelei megpróbálják lecsukatni, ha pedig ez nem jön össze, akkor annyira felbőszítik az embereket, hogy valami szerencsétlen fegyvert ragad”.

Végezetül cinikusan megjegyezte, hogy most majd jöhetnek a megbékélésről és a megbocsátásról szóló nyilatkozatok.

Robert Fico bejegyzése egyébként kísértetiesen hasonlít Gyimesi Györgyére, a Magyar Szövetség alelnökére aki már hajlani fél három után vette a fáradságot és billentyűt ragadott.

“Fico után Trumpot is meglőtték. A progresszívak mintha csak másolnák a forgatókönyvet. Ha nem tudnak politikai eszközökkel legyőzni, akkor megpróbálnak lecsukatni. Ha ez sem sikerül, akkor egyszerűen annyira felbőszítik a híveiket, hogy azok lelőjenek” – közölte a Facebookon.

Ebben a szellemben reagált vasárnap reggel a Magyar Szövetség Összefogás-platformjának politikusa, Nagy József is, aki azt írta, “a progresszív hajsza ott is meghozta gyümölcsét”.

Trump-merénylet:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program