Papírhegyek állnak lángokban az egyházkarcsai papírosztályozónál! (Fotók + Videó)

camera

40

Papírhegyek állnak lángokban az egyházkarcsai papírosztályozónál! (Fotók + Videó)

Fotók: a szerző 

Megosztás

Szerdán délelőtt tűz ütött ki a kisebbik egyházkarcsai (Dunaszerdahelyi járás) ipari övezetben található Evergreen hulladékosztályozó vállalat területén.

Portálunk információi szerint a hulladékosztályozó cég udvarán tárolt papír kapott lángra, egyelőre nem tudni milyen mennyiségben. Személyi sérülésről nem tudunk.

Lena Košťálová kerületi tűzoltószóvivőtől megtudtuk, hogy a helyszínre Dunaszerdahelyről, Somorjáról, Nagymegyerről, Galántáról, Nagyszombatból és Pozsony-Ligetfaluból is vezényeltek ki hivatásos tűzoltókat. A helyszínen legalább 8-10 ciszternáskocsit láttunk, emellett az önkéntesek is nagy számban vesznek részt a mentési munkálatokkal kapcsolatos tevékenységekben. A szóvivő kifejtette, a helyszínen vannak az egyházkarcsai, bősi, dióspatonyi, nagypakai, nyékvárkonyi, somorjai és nagymagyari önkéntesek is.

Az osztályozó udvarán nagy területen ég a hatalmas papírtömeg, a tűzoltók több szakaszt kialakítva oltják a lángokat, illetve hűtik a papír könyékét, hogy ne terjedjen tovább a tűz. Egymást váltják, mivel az egyébként is hatalmas hőség nagy megterhelést jelent a szervezetüknek. Amelyikük épp befejezte az oltást, a védőruhát levetve pihen meg egy rövid időre az épületek árnyékában.

A helyszínen vannak a nagyszombati tűzoltómentők is, hogy szükség esetén ellássák a tűzoltókat, de tudomásunk szerint eddig nem volt szükség a beavatkozásukra.

Az oltás közben az Evergreen cég munkatársai a gépeikkel telepítik át a több köbméteres papírtömegeket a tűz helyszínéről, hogy mielőbb lokalizálhassák és likvidálhassák a tüzet a tűzoltók. A tüzet sikerült a környező épületeken kívül tartani, a szél viszont égő darabokat fúj tovább a cég területéről, emiatt félő, hogy máshol is tűz keletkezhet.

camera

40

Papírhegyek állnak lángokban az egyházkarcsai papírosztályozónál! (Fotók + Videó)

Fotó: Paraméter 

Legutóbb másfél évvel ezelőtt, 2022 decemberében történt súlyos tűzeset az egyházkarcsai cég területén. Akkor is a papírhegyek kaptak lángra, akkor több tucatnyi tűzoltó csaknem egy napig küzdött a lángokkal.

Archív videónk a helyszínről:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program