BORZALOM: Több mint egy hónapon át apjuk holttestével élt egy testvérpár

camera

1

BORZALOM: Több mint egy hónapon át apjuk holttestével élt egy testvérpár

Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció 

Megosztás

Bíróság elé állítottak egy férfit, aki műanyag fóliába csomagolta elhunyt édesapját Homonnán, majd testvérével több mint egy hónapon át együtt élt vele egy lakásban.

Az esetre úgy derült fény, hogy a férfi egy ideje már nem volt dolgozni, ezért a cég kérésére a rendőrök kimentek a lakásához, hogy megnézzék, minden rendben van-e. Az egyik fia nyitott nekik ajtót, a nappaliban pedig aztán a keresett férfi holttestét is megtalálták. Szó szerint mumifikálva volt – egy műanyag fóliába csomagolták be a testét, majd egy szalagragasztóval is leragasztották.

A férfi két fiát őrizetbe vették, gyilkosság ügyében indítottak eljárást, de a nyomozók végül nem állapítottak meg idegenkezűséget – számolt be róla a TV JOJ.

Az eset még tavaly történt, az elhunyt egyik fia, Pavol decemberben azt mondta, hogy pánikba esett, amikor meglátta, hogy apja meghalt, tettével pedig csak öccsét, Jánt akarta védeni, mivel nem sokkal korábban veszítették el édesanyjukat és nagyanyjukat is.

A rendőrség szubvenciós csalás ügyében is eljárást indított, mivel az elhunyt férfi nyugdíjat is kapott. Pavol közölte, hogy csak egyszer vette fel apja nyugdíját, mert megszorultak és pénzre volt szükségük.

A testvérpár 32 napon át élt apjuk holttestével. Ján állítása szerint nem vette észre, hogy apjával valami gond lehet, mivel sokat betegeskedett, nyugalmat akart, nem akarta, hogy zavarják őt, ezért Ján sem foglalkozott vele különösebben.

Pavolt végül hullagyalázás bűntettével gyanúsították meg, amit beismert. Az ügyésszel vádalkut kötött, így a bíróság 12 hónapra felfüggesztett 6 hónapos szabadságvesztésre ítélte.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program