Az ellenőrzés után újra kinyitott a dunaszerdahelyi Tesco, a higiénikusok rövidesen tiszta vizet öntenek a pohárba

camera

1

Az ellenőrzés után újra kinyitott a dunaszerdahelyi Tesco, a higiénikusok rövidesen tiszta vizet öntenek a pohárba

Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció 

Megosztás

Hétfőn dél környékén váratlanul bezárták a dunaszerdahelyi Tesco hipermarketet, és aznap már ki sem nyitott. Felmerült, hogy higiénikusok tartottak ellenőrzést, és a szakemberek rendelték el az üzlet bezárását, ezt azonban hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg. Igyekeztünk utánajárni, mi áll a történtek hátterében.

Déli 12 óra környékén egyszeriben bezárt Dunaszerdahely egyik legnagyobb hipermarkete hétfőn. Sokan találgatták, hogy mi állhat a dolog hátterében, és bár az eredeti tervek szerint délután újra kinyithatott volna, erre végül már csak kedden reggel került sor.

Az Aktuality.sk információi szerint a Tescót a Regionális Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet (RVPS) zárta be. A lap megkeresésre a higiénikusok nem válaszoltak, az üzletlánc kommunikációs vezetője pedig arról tájékoztatott, hogy műszaki okok miatt kellett bezárni az üzletet.

Igyekeztünk mi is utánajárni, mi áll a hétfőn történtek hátterében. Katarína Pšenáková, a Tesco kommunikációs vezetője a Paraméterrel is csupán annyit közölt, hogy műszaki okok miatt voltak kénytelenek hétfőn bezárni a hipermarketet. “Elnézést kérünk vásárlóinktól a kialakult helyzet és az átmeneti elérhetetlenség miatt, az üzlet kedden újra megnyílt” – fogta rövidre, és hiába kértünk állásfoglalást, valamint további információkat a higiéniai ellenőrzésre vonatkozóan, ezzel kapcsolatban nem kaptunk választ.

Érdeklődtünk a dunaszerdahelyi Regionális Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyeletnél (RVPS) is, de az intézmény egyelőre hallgat. A dunaszerdahelyi RVPS munkatársa, Petra Kereková az igazgatónő megbízására hivatkozva csupán annyit közölt, hogy az esettel kapcsolatban rövidesen a pozsonyi székhelyű, állami Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet (ŠVPS) ad hivatalos tájékoztatást.

Korábban:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program