A Pénzügyi Igazgatóság korábbi tagját gyanúsítják a nagymegyeri gyilkosság elkövetésével

camera

1

A Pénzügyi Igazgatóság korábbi tagját gyanúsítják a nagymegyeri gyilkosság elkövetésével

Forrás: TV JOJ 

Megosztás

A rendőrség kedden őrizetbe vette a Nagymegyeren (Dunaszerdahelyi járás) holtan talált 31 éves nő barátját, nem sokkal később pedig meggyanúsították.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka találták meg egy nagymegyeri házban a 31 éves Simsik Cyntia holttestét, akinek eltűnését múlt héten szerdán jelentették a hozzátartozói. A Startitup szerint édesapja kapott egy hibátlanul megírt üzenetet a lányától, amiben az állt, hogy véget akar vetni az életének, az apa szerint azonban nem úgy tűnt, mintha Cyntia írta volna.

Ezt követően azonnal a nagymegyeri házhoz sietett, ahol csak a nő barátját találta meg. A férfi közölte vele, hogy Cyntia nincs ott, és közösen a keresésére indultak. Az elkövetkező napokban intenzíven keresték, de nem bukkantak a nyomára.

Végül a rendőrök közölték az apával, hogy megtalálták a lánya holttestét, méghozzá ugyanabban a házban, ahol legelőször is kereste. A nő holtteste műanyag fóliával volt átcsavarva, már legalább öt napja halott volt. Az édesapa szerint Cyntia barátja azt mondta a rendőröknek, hogy a nő felakasztotta magát. Amikor észrevette, állítólag megijedt, leszedte őt, műanyag zsákba csavarta, majd a háznál lévő aknába tette, később pedig visszavitte a házba.

A rendőrség kedden reggel a közösségi oldalán közölte, hogy a nyomozó halálokozás és hullagyalázás ügyében indított nyomozást. Az ügyész beleegyezését követően a rendőrség őrizetbe vette a nő 44 éves barátját, Cs. Györgyöt, aki korábban a Pénzügyi Igazgatóság (Finančná správa) bűnügyi hivatalának rendőreként dolgozott.

A Startitup szerdán reggel közölte, a férfit meggyanúsították a gyilkosság elkövetésével. A lap azt írja, a férfi legalább három hozzátartozójának beismerte a tettét.

„A bizonyítékok alapján a nyomozó gyilkosság különösen súlyos bűncselekménye miatt indított büntetőeljárást egy 44 éves férfi ellen, ha a bíróság bűnösnek találja, 25 év szabadságvesztésre vagy életfogytiglani büntetésre ítélheti” – közölte a rendőrség. A nyomozó indítványozta a férfi előzetes letartóztatásba helyezését, jelenleg őrizetben van.

Simsik Cyntia korábban több kézilabdacsapatban is játszott, hét magyar klubban is pályára lépett. „A jobbszélső Párkányban kezdett el kézilabdázni, de mivel csak felnőtt csapata volt a városnak, így fiatalként nagyon kevés játéklehetőséghez jutott. Így került tanulmányain keresztül Budapestre és a Szent István SE Építőkbe. Innen szúrta ki a DVSC, később pedig a Dorog, a Szombathelyi Haladás, a Csurgó és a Komárom színeiben is játszott, összesen 371 mérkőzésen összesen 1730 gólt dobott Magyarországon – foglalta össze a 24.hu.

Korábban:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program