Konferencia Liga: „Nagyon sokat vártunk erre a lehetőségre” – nehéz mérkőzésre számítanak a DAC-nál, de a cél előttük lebeg

camera

1

Konferencia Liga: „Nagyon sokat vártunk erre a lehetőségre” – nehéz mérkőzésre számítanak a DAC-nál, de a cél előttük lebeg

Fotó: fcdac.sk 

Megosztás

A DAC labdarúgóklub szerda kora este megtartotta sajtótájékoztatóját az azeri PFC Zira elleni UEFA Konferencia Liga-selejtező mérkőzés előtt. A sárga-kékeket Xisco Muňoz vezetőedző és Christián Herc, a csapat szlovák középpályása képviselte.

Herc szerint az öltözőben remek a hangulat, már nagyon várják a szezonbeli első hivatalos mérkőzésüket.

„Tudjuk, hogy a Zira egy remek együttes, de nekünk is jó csapatunk van. Az elejétől fogva beleadunk majd mindent az egész párharc során. Tudjuk, hogy a Zira erős védekezésben, de bízom benne, hogy sikerül majd megtörnünk őket és sikeresek leszünk. Tavaly már az első fordulóban kiesett a DAC, ami nem nevezhető pozitívumnak, az ebből fakadó légkör pedig talán rá is ragadt a csapatra a bajnokság első fordulóiban. Sajnálom, hogy akkor még nem álltam a csapat rendelkezésére, így nem lehettem a segítségére a nemzetközi színtéren. Jelenleg remek a hangulat a csapatban és bízom benne, hogy ez sokáig így is marad“ – nyilatkozta Herc.

Xisco Muňoz vezetőedző nehéz mérkőzésre számít, elmondása szerint egy minőségi ellenfélről van szó, ugyanakkor a meccselemzések alapján tudják, hogy mire számítsanak.

„Egy nagyon jó és erős csapat ellen van lehetőségünk pályára lépni. Ez a mérkőzés megmutatja majd, hogy pontosan hol tartunk, milyen szintet képviselünk. Nagyon sokat vártunk erre a mérkőzésre, sokat küzdöttünk ezért a lehetőségért. Biztos vagyok benne, hogy holnap száz százalékot fogunk nyújtani, a fiúk mindent kiadnak majd magukból. Jó mérkőzést láthatunk holnap, mert két remek csapat lép majd pályára“ – nyilatkozta a vezetőedző.

Nem utazott zökkenőmentesen a csapat, mivel csak egy későbbi repülőjárattal tudott elindulni Azerbajdzsánba, így az edzést sem a helyszínen, hanem még Dunaszerdahelyen abszolválta. Muňoz köszönetet mondott a klubnak azért, hogy maximális feltételt biztosított számunkra a kényelmes utazáshoz. A történteket viszont senki sem befolyásolhatta.

„Az eredeti terv az volt, hogy már itt fogunk edzeni, de ezt végül át kellett írnunk. Még otthon abszolváltuk az edzést, amit adott esetben a későbbiekben semmiképp sem hozhatunk fel mentségként. A mérkőzés csak holnap este lesz, így lesz elég idő a pihenésre és a felkészülésre“ – tette hozzá a spanyol mester.

A Zira az Európa-ligában kezdte meg a nemzetközi kupaküzdelmeket, ahol végül büntetőpárbajban búcsúzott a moldovai Sheriff együttese ellen. Muňoz szerint mindkét csapat remek teljesítményt nyújtott, csupán nüanszokon múlt a továbbjutás. Ebből kifolyólag is nehéz mérkőzésre számít holnap. Meglátása szerint a Zira taktikailag remekül fel van készítve, illetve veszélyesek a pontrúgásai is.

„Amikor európai színtéren játszunk, akkor egy adott ország topcsapatával kerülünk szembe. Mindegy milyen országról van szó, az adott bajnokság csúcsáról származnak. A grúziai edzősködésem idejéből is emlékszem rá, és most is így van: a Zira az ország egyik legjobb csapata. Viszont nekünk is egyértelmű célunk van függetlenül attól, hogy kivel és hol játszunk. Nagyon sokat dolgozott a klub, ami egészen biztosan elmondható az ellenfélről is. Ha tovább akarsz jutni, le kell győznöd az előtted lévő akadályt. Az akkori csapatból emlékszem Davit Volkovira, aki most is tagja az együttesnek. Egy nagyon veszélyes játékosról van szó, akire ügyelnünk kell majd, hiszen pillanatok alatt képes megváltoztatni a mérkőzés menetét“ – zárta Muňoz.

A Zira és a DAC az UEFA Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában mérkőzik meg. A csütörtöki mérkőzés 18:30-kor kezdődik, a Paraméter pedig élőben közvetíti.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program