Tizenhét éves fiú halt meg egy tragikus balesetben Csallóközkürtnél

camera

4

Tizenhét éves fiú halt meg egy tragikus balesetben Csallóközkürtnél

Fotók: Rendőrség (Facebook) 

Megosztás

Mindössze 17 éves fiú vesztette életét egy közúti balesetben Csallóközkürtnél (Dunaszerdahelyi járás).

Az eset szerdán röviddel éjfél előtt történt. A rendőrség a Facebook-oldalán közölte, hogy egy 17 éves fiú, aki érvényes jogosítvánnyal rendelkezett, Toyota típusú autóval haladt Dunaszerdahely irányából Csallóközkürt felé, amikor vélhetően túl gyorsan hajtott be egy kanyarba, ennek következtében pedig lehajtott az útról.

A rendőrség beszámolója szerint a jármű többször is átfordult, majd az oldalán állapodott meg. Az eset során a sofőr kizuhant a járműből a közeli mezőre.

A környéken épp szolgálaton kívüli mentősök jártak, akik azonnal megálltak és a fiatal sofőr segítségére siettek. Időközben a gyorsmentők is a helyszínre értek, de minden igyekezetük ellenére nem tudták megmenteni a fiú életét.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, halálokozás ügyében indított eljárást. Azt csak vérvizsgálat útján tudják megállapítani, hogy a fiú ittas állapotban volt-e.

A hatóság hozzáteszi: a 18 éven aluli, B típusú jogosítvánnyal rendelkező személyek a felnőtté válásukig legalább 3 hónapon keresztül csak olyan személy jelenlétében vezethetnek motorgépjárművet, aki legalább 10 éve rendelkezik jogosítvánnyal. Ennek a személynek ilyen esetben magánál kell tartania a jogosítványát, valamint nem állhat alkohol vagy más tudatmódosító szer hatása alatt.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program