A Smer állítólag ajánlatot tett Rytmusnak, hogy megmondhassa a tutit, de ő kikosarazta Ficóékat

camera

1

A Smer állítólag ajánlatot tett Rytmusnak, hogy megmondhassa a tutit, de ő kikosarazta Ficóékat

Fotó: TASR 

Megosztás

Patrik Vrbovský, alias Rytmus még tavasszal találkozott a Smer tagjaival, hogy a Tisztelem mások véleményét nevű projektről tárgyaljanak. Állítólag ajánlatot is kapott ezzel kapcsolatban, de a rapper elutasította.

Az Aktuality szerint Rytmus a kormányhivatalban találkozott a Smer tagjaival, amit Juraj Gedra, a kormányhivatal vezetője is megerősített. A rappernek állítólag felajánlották, hogy ő legyen a szólásszabadság nagykövete. Gedra közölte, hogy valóban tárgyaltak Rytmusszal a posztról, de tagadja, hogy ajánlatot tettek volna neki.

Júniusban mutatták be a Tisztelem mások véleményét nevű projektet, ami Gedra mellett Erik Kaliňák és Richard Glück nevéhez fűződik. Kaliňák akkor úgy nyilatkozott, hogy egy politikán kívüli személyt képzelnek el a szólásszabadság nagykövetének, aki szabadon bírálhatná akár a kormányt is. Szerinte egy olyan személy lenne megfelelő erre a posztra, aki felszólal, ha a politikusok, vagy akár a médiumok, illetve a „halandó” emberek túllépik a kölcsönös tisztelet határát. Úgy gondolta, hogy egy olyan személynek kellene lennie, akit sokan figyelnek a közösségi hálón és a médiában.

Annak ellenére, hogy Rytmus teljesíti a feltételeket, állítólag elutasította az ajánlatot, mert nem akarta, hogy összefüggésbe hozzák őt a politikával. Annak ellenére cselekedett így, hogy a köztársaságielnök-választás előtt támogatásáról biztosította Peter Pellegrinit.

Gedra azt állítja, hogy ő maga mondta Rytmusnak, hogy a nagyköveti poszt nehéz helyzetbe hozhatja őt a kijelentései miatt.

Rytmus még áprilisban szintén megerősítette, hogy találkozott a politikusokkal egy roma projekttel, valamint a szólásszabadság projektjével kapcsolatban. A nagyköveti posztról viszont nem nyilatkozott.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program