Átadták az ARRIVA új javítócsarnokát Léván (FOTÓK)

camera

3

Átadták az ARRIVA új javítócsarnokát Léván (FOTÓK)

Fotók: ARRIVA 

Megosztás

Az ARRIVA vállalat csütörtökön felavatta új javítócsarnokát Léván, amely a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztésért Hálózat Nonprofit Kft. határokon átnyúló együttműködésének és pénzügyi támogatásának köszönhetően épült fel. Az eseményen részt vett Léva alpolgármestere, valamint az Arriva Service, az Arriva Hungary Zrt. és az ARRIVA Slovakia vállalatok képviselői.

“Városunk a határ menti körzet központja, ezért üdvözlünk minden olyan lehetőséget, amely befektetéseket hoz hozzánk és elmélyíti a kölcsönös együttműködést. Az új javítócsarnok nemcsak Léva városának, mint az autóbuszos közösségi közlekedés megrendelőjének, hanem mindenekelőtt polgárainknak, akik naponta használják ezt a közlekedési eszközt, hasznára válik. Kívánom, hogy az ARRIVA ennek a fontos beruházásnak köszönhetően továbbra is minőségi és biztonságos közlekedési szolgáltatásokat nyújtson Léva, valamint az egész régió lakosainak” – mondta Peter Benček, Léva alpolgármestere.

“Az Arriva Hungary Zrt., mint az Arriva cégcsoport része és az Arriva Service tulajdonosa nagyban érdekelt a szervizcégünk fejlesztésében, amely javítási szolgáltatásokat és műszaki hátteret biztosít az összes szlovákiai ARRIVA vállalat számára. Ezért örömmel éltünk a lehetőséggel, hogy beruházzunk vállalatunk korszerűsítésébe, és egyúttal igénybe vegyük a CED határokon átnyúló finanszírozás formájában nyújtott támogatását. Ennek a döntésnek a pozitív hozadéka mindkét országban megmutatkozik majd, és olyan szinergiákat teremt, amelyek közös sikereink forrása lesznek” – hangsúlyozta Körmendi Anikó, az Arriva Hungary Zrt. vezérigazgatója.

Az új javítócsarnok építésére és felszerelésére fordított teljes beruházás értéke 1 734 000 euró. A közpénzeket kezelő magyar nonprofit szervezet, a CED által nyújtott támogatás összege 714 000 euró, ami a felhasznált források mintegy 41 %-át jelenti. Célja a határokon átnyúló együttműködésben részt vevő vállalkozások beruházásainak támogatása volt. A támogatás kedvezményezettje az Arriva Hungary Zrt. volt, a csarnokot üzemeltető szlovák Arriva Service cég kizárólagos tulajdonosa. A támogatás elnyerésének feltételei a társberuházás, a projekt legalább 3 évig tartó fenntarthatósága, legalább 12 munkahely fenntartása a projekt időtartama alatt, valamint a projekthez kapcsolódó gazdasági tevékenység fenntartása voltak. 

“A modern autóbuszok karbantartásához korszerű szervizberendezésekre van szükség. Gumiabroncsszerviz, diagnosztika, műhelyek, olaj- és anyagraktárak, valamint olyan javítási technológiák, mint a futómű-vizsgáló és a fékhenger-vizsgáló berendezések – mindezek a legmagasabb műszaki szabványoknak felelnek meg. Ugyanakkor az új csarnok kedvezőbb munkakörülményeket biztosít dolgozóink számára, magasabb szintű egészségvédelmet és munkabiztonságot, valamint fokozott környezetvédelmet garantál, jelentősen csökkenti az üzemeltetési költségeket és az energiafogyasztást” – mondta Michal Horák, a szlovák ARRIVA vállalatok vezérigazgatója.

A új szervizcsarnok teljes beépített területe 1 216 m2, a hasznosítható terület 1 435 m2, amelyből 885 m2 a műhely területe, 550 m2 pedig az irodai- és raktárterület. A csarnokban 7 javítóállomás (box) található, ebből 4 állomás szerelőaknával és 3 állomás oszlopos emelőkkel felszerelt. A munkahelyen 13 alkalmazott dolgozik: 9 szerelő, műhelyvezető, raktáros, munkavédelmi technikus és műszaki ellenőr. Az ARRIVA lévai üzemközpontja 78 autóbusszal rendelkezik.

ARRIVA Szlovákiában és világszerte              

Az ARRIVA vállalat 2008 óta működik Szlovákiában, és a legerősebb magánszereplő az autóbusz-közlekedésben Szlovákiában. Pozsony, Kassa, Nyitra, Nagyszombat és Zsolna térségében működik, ahol városi, elővárosi, szerződéses és kereskedelmi autóbusz-közlekedést biztosít. A vállalat 2017 óta üzemeltet közös kerékpárszolgáltatást, úgynevezett bikesharinget. Az ARRIVA több mint 2500 alkalmazottat foglalkoztat és több mint 1500 autóbuszt üzemeltet Szlovákiában. Hat közlekedési vállalatból, egy szolgáltató vállalatból és egy központi irodából áll.

Az ARRIVA a személyszállítás vezető szolgáltatója egész Európában, mintegy 35 500 embert foglalkoztat, és 10 európai országban mintegy 1,5 milliárd utast szállít. Autóbuszokkal, vonatokkal, villamosokkal, vízi buszokkal, kerékpármegosztó rendszerekkel és igény szerinti szállítási megoldásokkal. Az ARRIVA büszke arra, hogy biztonságosan köti össze az embereket és a közösségeket, megbízhatóan és fenntarthatóan, és ezeket a szolgáltatásokat napról napra magasabb színvonalon nyújtja. Az ARRIVA a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Magyarországon, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban működik.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program