ÉSZMEGÁLL: Majdnem 140-nel hasított végig Dunaszerdahelyen egy ficsúr!

camera

1

ÉSZMEGÁLL: Majdnem 140-nel hasított végig Dunaszerdahelyen egy ficsúr!

Fotó: Rendőrség 

Megosztás

Eszeveszett tempóban száguldott Dunaszerdahelyen egy Volkswagen Golf.

A Golfot vasárnap, röviddel éjfél után, a Galántai úton mérték be az éjszakai szolgálatot teljesítő járőrök.

A rendőrök tájékoztatása szerint a 22 éves sofőr egészen pontosan 137 km/órával hasított végig az egyenes útszakaszon, ezáltal pedig 87 km/órával lépte túl a maximálisan megengedett sebességet.

A zsaruk a lehető legmagasabb összegű bírságot szabták ki, mivel azonban a srác nem tudta helyben kifizetni, bevonták a jogosítványát.

Az eset kapcsán a rendőrség figyelmezteti – mindenekelőtt a fiatal és tapasztalatlan sofőröket –, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek leggyakoribb oka, és gyakran tragikus következményekkel jár.

"Még ha éjszaka, csökkent forgalom mellett vezet is, soha nem lehet biztos abban, hogy nem kerül az útjába váratlan akadály, legyen szó gyalogosról, kerékpárosról vagy másik sofőrről. Nagy sebességnél már nem tud időben reagálni, és tragédia történhet. A sebességkorlátozás vagy egyéb szabályok betartásával nemcsak magát és utasait védi, hanem a többi közlekedőt is. Vezessenek az előírásoknak megfelelően, hogy ezzel is csökkentsék a kockázatot az utakon!" – kéri a rendőrség.

Kapcsolódó cikk:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program