Moszkva lelassítja a YouTube-ot, szerintük a platform figyelmen kívül hagyja a jogszabályokat

camera

1

Moszkva lelassítja a YouTube-ot, szerintük a platform figyelmen kívül hagyja a jogszabályokat

-illusztráció- (Fotó: Unsplash) 

Megosztás

A YouTube-videók letöltésének sebessége fokozatosan csökken Oroszország területén. A hét végére 40 százalékkal, a jövő hét végére pedig 70 százalékkal csökkenhet az asztali számítógépeken – írta Telegram csatornáján csütörtökön Alekszandr Chinstein, az orosz Állami Duma képviselője a TASR tájékoztatása szerint.

A Kreml-barát Egységes Oroszország párt információs politikai bizottságának elnöke szerint ez egy kényszerintézkedés. Ez azonban nem az oroszországi felhasználókat célozza meg, hanem a YouTube üzemeltetőjét, „aki még mindig azt hiszi, hogy büntetlenül megsértheti és figyelmen kívül hagyhatja jogszabályainkat”.

Chinštejn azt állítja, hogy a YouTube oroszellenes politikát folytat. Elmondása szerint a platform törli az orosz köztisztviselők – bloggerek, újságírók, művészek – fiókjait, akiknek más a véleménye, mint a Nyugaton uralkodónak.

A képviselő kijelentette, hogy a YouTube további sorsa Oroszországban kizárólag magán a platformon múlik. Ha nem változtat a politikáján, és nem kezd el betartani az orosz törvényeket, akkor “itt semmi jó nem vár rá” – fenyegetőzött Chinštejn. Emlékeztetett arra, hogy Oroszországban már léteznek olyan alternatív videóplatformok, mint a RuTube vagy a VK Video, amelyek egyre növekvőben vannak.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program