Egy székkel verték agyon a fiatal szlovákiai férfit a bécsi hotelben, a rendőrség elfogta a lehetséges elkövetőt

camera

1

Egy székkel verték agyon a fiatal szlovákiai férfit a bécsi hotelben, a rendőrség elfogta a lehetséges elkövetőt

Illusztráció (Fotó: TASR) 

Megosztás

A cseh rendőrség különleges egysége a nemzetközi elfogatóparancs alapján szerda este elfogott egy cseh állampolgárságú férfit, akit a Bécsben történt gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak.

A 29 éves szlovákiai építőmunkás holttestére kollégája bukkant rá a négycsillagos bécsi hotel szobájában. Munkatársa azt követően kezdte őt keresni, hogy reggel nem jelent meg a munkába. A helyszínre kiérkező orvos csak a halál beálltát tudta megállapítani. A rendőrség szerint a fiatal szlovákiai férfi halálát idegenkezűség okozta.

A nyomozás során arra a megállapításra jutottak, hogy egy 33 éves cseh személy megalapozottan gyanúsítható a gyilkosság elkövetésével. A cseh rendőrséggel együttműködve végül sikerült is őt elfogni a lakhelye közelében.

Sajtóértesülések szerint az áldozat egy építkezésen dolgozott a vasútállomás közelében. Az oe24.at portál szerint a szlovákiai és a cseh férfi nem először szálltak meg a hotelben, de mindketten külön szobában voltak. A gyilkosság elkövetésének feltételezhető idejében a hotel éjszakai portása nem hallott semmi gyanúsat. A portál szerint a gyilkosságban minden bizonnyal közrejátszott az alkohol is.

A fiatal szlovákiai férfi házas volt, illetve volt egy fia is. A rendőrség szerint egy székkel ütötték agyon.

Kapcsolódó cikk:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program