Valaki azzal szórakozik, hogy ablakokra lövöldözik Pozsonyban!

camera

1

Valaki azzal szórakozik, hogy ablakokra lövöldözik Pozsonyban!

Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció 

Megosztás

Egy ismeretlen személy valószínűleg légpuskával lövöldöz lakótelepi ablakokra Pozsony Ligetfalu városrészében.

A Markíza szerkesztőségénél jelentkezett egy hölgy, akinek az ablakát átlőtték több helyen is.

A riport szerint a 90 éves Katarína egy lakóház hatodik emeletén lévő lakásban él. Néhány héttel ezelőtt, amikor épp ment aludni, hallott néhány dörrenést. “Olyan hangot hallottam, mint amikor az üveg széttörik, többször is, majd még olyan tompa koppanásokat” – mesélte.

Először azt hitte, valami leesett és összetört, de nem talált semmit. Néhány nappal később vette észre, mi történt, amikor nyitotta ki az egyik ablakát. A külső ablaküvegen két lyukat fedezett fel. Ezután kihívta a rendőröket, akik azt mondták neki, hogy valószínűleg légpuskával lőtték át az üveget. A lyuk ráadásul egyenes, tehát nem lentről, az utcáról jött a lövés, hanem valószínűleg a szemben lévő panelházból.

Az idős asszony végül nem tett feljelentést, a jegyzőkönyvet sem írta alá. A rendőrök lényegében lebeszélték őt azzal, hogy azt mondták, ez legfeljebb 50 eurós pénzbírsággal jár, ráadásul az elkövetőt a legnagyobb valószínűség szerint meg sem találják.

LIgetfalu egy másik részén is történt hasonló eset, amiről a Markíza beszámolt, Katarína ezt látva jelentkezett a tévénél.

Michal Szeiff pozsonyi kerületi rendőrszóvivő közölte, hogy a rendőrség belső ellenőrzési osztálya vizsgálja a rendőrök fellépését az ügyben. Csütörtökön aztán ismét megjelentek a rendőrök az idős asszonynál, és arról érdeklődtek, hogy már kicseréltette-e az üveget.

A Markíza riportere közben felfedezte, hogy ugyanebben a panelházban egy harmadik emeleti ablakot is átlőhettek. A rendőrség végül mindegyik esetről jegyzőkönyvet vett fel, az érintetteket kihallgatják.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program