Több járásban fokozott tűzveszélyre figyelmeztetnek

camera

1

Több járásban fokozott tűzveszélyre figyelmeztetnek

Illusztráció - archív felvétel 

Megosztás

Besztercebánya megye déli járásaiban fokozott tűzveszélyre figyelmeztetnek. A Krupinai, Losonci, Poltári és a Rimaszombati járás erdőiben és azok környékén ezért több korlátozás lépett érvénybe. Erről a Tűzoltó és Mentőszolgálat (HaZZ) tájékoztatott a közösségi oldalán.

Fokozott tűzveszély idején mindenki köteles betartani a tűzvédelmi előírásokat. Tilos a dohányzás és a nyílt láng használata, a száraz növényzet elégetése, valamint a tűzgyújtás olyan területeken, ahol a lángok tovább terjedhetnek.

Erdőtűzveszély idején az erdőtulajdonosok, az erdőterület kezelői vagy használói kötelesek biztosítani az éghető anyagok égetésének tilalmát az erdőkben és ezek környékén, továbbá ellenőriztetni a területeket, valamint a terület nagyságától függően tűzoltó eszközöket kihelyezni. Az erdei utakat is rendben kell tartani, hogy a tűzoltók használhassák ezeket szükség esetén.

Besztercebánya megyében a hét elején a Žiar nad Hronom, a Selmecbányai és a Žarnovicai járásban is figyelmeztetést adtak ki a fokozott tűzveszély miatt.

Szlovákia nyugati részén minden járásban fokozott tűzveszélyre figyelmeztetnek a Vágsellyei és a Nyitrai járáson kívül.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program