Füleken felújította a város a Kistemető utcát

camera

1

Füleken felújította a város a Kistemető utcát

Fotó: Cséfalvay Á. András - archívum 

Megosztás

Fülek (Losonci járás) önkormányzata júliusban teljesen felújította a Kistemető utca aszfaltburkolatát. Tervben van a Vasúti utca felújítása is, a város támogatást próbál szerezni – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Mikuš Kovács Klaudia, a város szóvivője.

Az utak aszfaltozása az elfogadott éves ütemterv szerint halad. Az első szakaszban a város több mint 61 ezer eurót fordított a Kistemető utca körülbelül 250 méteres szakaszára. A munkák során hét fenyőfát is ki kellett vágni.

„Gyakorlatilag már belenőttek az útba, mivel régen túl közel ültették őket. Szétnyomták, károsították az utat, ezért további 1700 euróért ki kellett vágatnunk őket” – mondta Agócs Attila polgármester.

A Vasúti utcát javarészt támogatásból szeretnék felújítani, körülbelül fél kilométeres szakaszról van szó. „A költségek 93 ezer euróra becsülhetők, 80 ezer euró támogatáshoz szeretnénk hozzájutni. Ezért csatlakoztunk a Dél-Nógrádi Partnerség Helyi Akciócsoport pályázatához” – tette hozzá a polgármester. A munka az év végén vagy jövő tavasszal kezdődhet.

A vasútállomás előtti terület felújításával most nem számol a város, erre külön projekt készül. A Vasúti utca felújításában nem szerepel az ipari parkhoz vezető szakasz helyreállítása sem. „Az a vasút tulajdona, és bár katasztrofális állapotban van, mi ebben a fázisban nem újíttathatjuk fel. Erről majd a tulajdonossal kell tárgyalnunk” – közölte a polgármester.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program