Tizenegy éves gyereket kergetett egy fiú késsel a kezében, a rollerére fájt a foga

camera

1

Tizenegy éves gyereket kergetett egy fiú késsel a kezében, a rollerére fájt a foga

Fotó: TASR 

Megosztás

Tizenegy éves fiú értesítette a rendőrséget Nyitrán, miután egy tinédzser megpróbálta ellopni tőle a rollerét. Miután ez nem sikerült, késsel a kezében elkezdte őt kergetni, közben pedig azt kiabálta, hogy megöli őt.

A 11 éves Albert és barátja egy panelház előtt üldögélt egy padon, rollereik pedig mellettük voltak letámasztva. Egyszeriben odament hozzájuk egy fiú és két lány, előbbi pedig követelte, hogy adják neki a rollereiket. Mivel nem voltak hajlandók, a fiú egy követ hajított Albert felé, de sikerült elhajolnia – számolt be róla a TV JOJ.

Albert elkezdett menekülni, erre a fiú kést rántott és elkezdte őt kergetni, közben pedig azt kiáltozta, hogy megöli őt. Albert végül a telefonjáról tárcsázta a 158-as segélyhívót. A rendőrök öt percen belül a helyszínre értek. A kisfiút megdicsérték, hogy megőrizte lélekjelenlétét és segítséget hívott. Mire a járőrök kiérkeztek, a három gyerek elmenekült a helyszínről, de állítólag tudják, kikről van szó.

Mint kiderült, a támadó egy 12 év körüli gyerek, akinek már korábban is akadtak problémái a viselkedése miatt. Fiatal kora miatt büntetőjogilag nem vonható felelősségre, Albert édesanyja viszont bízik benne, hogy legalább a szociális ügyi hivatal intézkedni fog.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program