A velencei és a torontói filmfesztiválon is bemutatják Kerekes Péter legújabb művét

Megosztás

A kassai filmrendező, Kerekes Péter Wishing on a Star című dokumentumkomédiáját is bemutatják augusztus 31-én a velencei filmfesztiválon. A produkció 18 másik filmmel együtt az Orrizonti kategóriában száll harcba a díjazásért – tájékoztatta a Paramétert Dana Freyerová szóvivő.

Ez Kerekes második filmje, amit bemutatnak a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon – ezt megelőzően 2021-ben a Cenzorka című drámájával nyerte el az Orrizonti kategóriában a legjobb forgatókönyvért járó díjat.

A Wishing on a Star főhőse Luciana de Leoni d’Asparedo, aki a lányával, a férjével és az anyósával él a velencei lagúna közelében. Luciana az aktív asztrológia szakértője és tudja, hogy ha valaki meg akarja változtatni a sorsát, az képes is rá. Ehhez viszont az kell, hogy a születésnapján ellátogasson arra a helyre, ahol abban az időben ideális lesz a csillagállás.

A film öt történetben figyeli Luciana és klienseinek sorsát. Mind új életet, szerelmet, vágyak beteljesülését keresik, illetve olyan kérdésekre szeretnének választ kapni, amelyeket eddig senki sem tett fel nekik.

A rendező szerint a film fontos része a humor, amely mögött a hétköznapi emberi szükséglet gyengéd és empatikus gondolata rejtőzik, annak a vágya, hogy megtalálják az értelmet a végtelennel teli univerzumban.

Kerekes új művét a velencei filmfesztivál után szeptember 8-án és 10-én a torontói filmfesztiválon is bemutatják.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program