"Fegyverem van, bemegyek vele a városba és vérfürdőt rendezek" - üzente egy férfi Pozsonyból

Megosztás

A bécsi szlovák nagykövetség kapott egy fenyegető bejelentést, amely Pozsonyt érintette. Értesítették a rendőrséget.

A Joj TV szerint az e-mail után a pozsonyi rendőrség ellepte a város legdélibb kerületét. Az e-mailben az illető megírta a nevét és a pontos címét, a végén pedig muszlimként köszönt el.

“Jó napot! A nevem Zelemkhan A… van lőfegyverem. Jelenleg egy lakásban lakom a … címen. Hat óra múlva mindenre és mindenkire lőni kezdek. Bemegyek a városba és vérfürdőt rendezek. Ez az utolsó levél, amit küldök. Nagyon véres lesz. Allahu akbar” – írta a Joj TV szerint.

A levél elküldésének időpontja alapján a lövöldözést éjfélkor tervezte. Miután a nagykövetség értesítette a rendőrséget erről, több tucatnyian vonultak ki és zárták le a megadott cím, valamint az SzNF híd közelében lévő Rigele utcában található Park Inn by Radisson hotel környékét. Ott több éjszakai klub is található, ahol sokan szórakoznak esténként. A hotel közelében meg is figyeltek egy gyanús férfit, hátizsákkal a hátán.

Őrizetbe is vették, miközben azzal fenyegetőzött, hogy használni fogja a fegyverét. Átkutatták a hátizsákját, de nem találtak nála semmit. Bevitték a Pozsonyi I. Járási Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták, majd hazaengedték. Michal Szeiff rendőrségi szóvivő egyebet nem árult el a történtekről, de a nyomozás folytatódik.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program