Gyerekeket fertőzött meg szifilisszel, hét évet kapott

camera

1

Gyerekeket fertőzött meg szifilisszel, hét évet kapott

A fotó illusztráció (TASR) 

Megosztás

Ez év januárjában Sobrance városában a szifilisz magas előfordulását regisztrálták a kiskorúak körében. A rendőrség később rájött, hogy a 31 éves Ladislav N. volt a nemi betegség terjesztője.

Ladislavot szexuális erőszak, szexuális visszaélés és gyermekpornográfia előállításának bűncselekményével vádolták meg. A SME hírportál a vádlott tárgyalásán járt.

Az ügynek 12 kiskorú károsultja van, mindannyian a közeli romatelepről származnak.

Legtöbbjükkel orális vagy anális közösülést végzett, akár erőszakkal, akár beleegyezésükkel, és kilenc hét és tizenegy év közötti gyermeket fertőzött meg szifiliszes fertőzéssel.

A gyerekeket főként a családi házába vagy annak környékére csábította. Főleg édességet ajánlott a gyerekeknek, de volt akinek pornófilmeket akart mutatni Néhányan nem egyeztek bele a közösülésbe, és sikerült elmenekülniük, mások viszont teljesítették a kéréseit.

A vád szerint a háza mellet folyó patakban úszkáló gyerekekről is számos fotót készített, ezeket a telefonján és a számítógépén tárolta.

A szexológus a jelentésében megállapította, hogy Ladislav a cselekmények idején nem szenvedett mentális betegségben vagy más rendellenességben. Azonban efebofíliát állapítottak meg nála, ami egy veleszületett vonzódási rendellenesség, amelyben a középső serdülőkorban lévő fiúk képezik a szexuális érdeklődés tárgyát.

A férfit csütörtökön (augusztus 22.) bíróság elő állították, a vádlott beismerő vallomást tett. A férfit hét év szabadságvesztésre ítélték, továbbá védőszexológiai kezelésre is kötelezték. Az ítélet nem jogerős.

A tárgyaláson a károsultak szülei is jelen voltak, a SME szerint ők az életfogytiglani börtönbüntetéssel elégedtek volna meg.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program