„Odament az alvó feleségem mellé, és kivette a füléből a fülbevalót” – Késsel érkezett a betörő éjjel egy dunaszerdahelyi családhoz!

camera

2

„Odament az alvó feleségem mellé, és kivette a füléből a fülbevalót” – Késsel érkezett a betörő éjjel egy dunaszerdahelyi családhoz!

A Zöldfa soron történt a betörés - Fotók: Paraméter 

Megosztás

Múlt héten szombatról vasárnapra virradó éjszaka, röviddel éjfél után egy betörő járt a dunaszerdahelyi Zöldfa soron lévő családi házban. A gyerekekkel együtt hatan voltak otthon, a betörő többüket megsebesítette.

„Nyitva volt a konyhaablak, a rajt lévő szúnyoghálót levette, nekitámasztotta a falnak, ott mászott be. A feleségem a nappaliban aludt, odament mellé, kivette a füléből a fülbevalót” – mesélte érdeklődésünkre a nagypapa, Gyula.

Ami ezután történt, az is vérfagyasztó. A betörő ugyanis elindult az egyik szoba felé, ahol a gyerekek édesanyja, Gyula menye aludt, majd a hajánál fogva megragadta a nő fejét, és azt nézte, nincs-e rajta valamilyen ékszer. Úgy tűnik, ekkor már nem igazán tartott semmitől, mivel a nappaliban alvó nagymama felébredt és nagy zajt csapva igyekezett a szoba felé, aminek ajtaját befele nyomta a csaknem két méter magas, izmosabb testalkatú betörő.

„Én ekkor ébredtem a másik szobába, ahol az egyik unokámmal aludtam. Először azt hittem, a gyerekek vannak rosszul, de mikor jött ki a szobából, feketében, maszkban, láttam, hogy van nála egy kés is. Nekiszaladtam, eldőltem vele a földön a folyosón – fejtette ki Gyula. – Le akartam húzni a maszkját, de akkor megvágta a késsel a fülemet.”

Észrevette azt is, hogy a maszk, amit viselt, ragasztószalaggal volt a testéhez rögzítve, bizonyára azért, hogy ne legyen olyan könnyű megszabadítani tőle.

Ezután a férfi kiszaladt bejárat előtti folyosóra, elfordította a bejárati kulcsot, majd kiment az udvarra, de ott is elesett, és elejtette a kést. Közben Gyula is ment utána, a támadó pedig megpróbálta átugrani a kaput, de a lába fennakadt. Gyula felvette a kést, és szavai szerint meg akarta volna sebesíteni őt, hogy ne tudjon elmenekülni, de addigra amaz kiszabadította magát és elfutott.

Időközben már az egyik unokájuk is kiszaladt az utcára és a közeli panelházból próbált segítséget kérni. Ekkor látta meg, hogy annak egyik lépcsőházába szaladt be a betörő.

Gyula elmondta, három unokájával együtt összesen hatan voltak otthon, a menyét a vállán sebesítette meg a betörő, őt magát pedig a fülén ejtett mély seb miatt bevitték a kórházba, mert össze kellett varrni.

Érdeklődtünk a rendőrségnél, amelynek egységei egyébként némileg későn érkeztek a riasztás után, mivel többségük épp a Nero bárban ugyanakkor történt incidensnél volt kint. Gyula elmondta, a betörő csak a felesége fülbevalóját tudta magával vinni, mást nem. A rendőrök lefoglalták a vadásztőrt is, amivel érkezett, és biztosították a házban talált nyomokat.

Zlatica Antalová kerületi rendőrszóvivő a nyomozásról nem sokat árult el, mindössze azt, hogy magánlaksértés és lopás ügyében indítottak büntetőeljárást. A nyomozás érdekeire hivatkozva többet nem közölt.

Információink szerint a rendőröknek van egy gyanúsítottja, hivatalos úton azonban ezt egyelőre nem erősítették meg.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program