Gombforradalom az Apple-nél: bemutatták az új iPhone-okat (FOTÓK, VIDEÓK)

camera

6

Gombforradalom az Apple-nél: bemutatták az új iPhone-okat (FOTÓK, VIDEÓK)

Fotók: Apple 

Megosztás

Az Apple amerikai technológiai óriáscég hétfőn új iPhone-sorozatot mutatott be.

Az új iPhone 16-ot a mesterséges intelligencia rendszerének használatára szabták. A cég bemutatta az Apple Watch és az AirPods fejhallgatók új generációját is.

"Ez egy izgalmas új korszak kezdete" – jelentette ki Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.

Az Apple pénteken veszi fel az előrendeléseket az új iPhone-okra, az értékesítés szeptember 20-án kezdődik. A telefonok új A18-as chipekkel lesznek felszerelve. Az egyik újdonság a kamera kioldójaként szolgáló gomb.

camera

6

Gombforradalom az Apple-nél: bemutatták az új iPhone-okat (FOTÓK, VIDEÓK)

Forrás: Apple 

Az iPhone 16 ezúttal 6,1 hüvelykes kivitelben, míg az iPhone 16 Plus 6,7 hüvelykes mérettel lesz kapható. Az Apple ígérete szerint a számítási képességek 30 százalékkal, míg a grafikus képességek 35 százalékkal jobbak, mint a tavalyi iPhone 15 esetében – írja a 24.hu.

A mesterséges intelligencia opciók egyelőre nem tűnnek sokkal fejlettebbnek annál, amit a Google és a Samsung kínál: segítséget kapunk a szövegalkotásban, illetve lesz olyan alkalmazás, ami például emojikat készít számunkra – amiket aztán azonnal továbbküldhetünk az ismerőseink számára.

Megváltozott továbbá a kamerasziget: a lencsék ezúttal vertikálisan helyezkednek el, nem átellenesen, mint az elmúlt években. A főkamera 48 megapixeles, kétszeres nagyítással, az Apple szerint optikai zoom minőségben.

Mennyi az annyi?

Az új iPhone-ok várhatóan szeptember 20-án jelennek meg a szlovákiai üzletekben. A Živé.sk portál szerint idehaza várhatóan 949 euróba kerül majd legolcsóbb készülék a most bemutatott újdonságok közül. A 128 GB-s iPhone 16-osról van szó. A 256 GB-s változat 1079 euróba, az 512 GB-s pedig 1329 euróba kerülhet.

Az iPhone 16 Plusnál ugyanezek a változatok 1099, 1229 és 1479 euróba kerülhetnek, így az iPhone 16 Pro esetében már valószínűleg 1199 eurónál kezdődnek majd az árak. Ez utóbbiból 1 TB-s verziót is piacra dobnak, ezért pedig várhatóan 1829 eurót kérnek majd. Az iPhone 16 Pro Max ára 1449 eurótól kezdődhet.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program