Összefogtak a meggyilkolt Simsik Cyntia korábbi klubjai, gyűjtést szerveznek az árván maradt gyerekeknek

camera

1

Összefogtak a meggyilkolt Simsik Cyntia korábbi klubjai, gyűjtést szerveznek az árván maradt gyerekeknek

Foto: NB1/B, pretože nezáleží len na veľkých – Facebooková skupina  

Megosztás

Az egykori kézilabdázó holttestét egy nagymegyeri (Dunaszerdahelyi járás) házban találták meg július közepén. Korábbi klubjai most összefogtak, hogy segítsenek Simsik Cyntia árván maradt gyermekeinek.

"Mint ismert, július végén lett gyilkosság áldozata klubunk korábbi játékosa, Simsik Cyntia. Egykori játékosunk árván maradt gyerekeinek megsegítésére összefogtak korábbi klubjai, a  DVSC, a Komárom VSE és a Szent István SE" – áll a felhívásban.

A három klub abban állapodott meg, hogy az egymás elleni mérkőzéseiken adománydobozokat helyez el a csarnok több pontján, hogy az összegyűjtött összeggel segítsék Cyntia árván maradt gyermekeit, akiket a nagyszülők nevelnek.

Szeptember 14-én, szombaton 15.30-kor a DVSC SCHAEFFLER U20-as csapata az Esztergom elleni első osztályú bajnoki előtt lép pályára a Szent István SE ellen, az NB I/B második fordulójában. A mérkőzésre a belépő egységesen 500 forintba kerül. A DVSC Kézilabda Kft. a teljes jegybevételt felajánlja az árván maradt gyerekeket támogató alapítványnak. Ezen kívül az NB I/B-s és a felnőtt mérkőzéseken minden bejáratnál gyűjtődobozokat találnak majd szurkolók, ezekbe is elhelyezhetik adományaikat.

A gyűjtés öt NB I/B-s mérkőzésen folytatódik:
2024.11.16.: 
Komárom VSE–SZISE
2024.11.30.: Komárom VSE–DVSC SCHAEFFLER U20
2025.02.09.: SZISE–DVSC SCHAEFFLER U20
2025.04.06.: SZISE–Komárom VSE
2025.04.20.: DVSC SCHAEFFLER U20–Komárom VSE

A támogatásokat a Lélekgyógyító Alapítványon keresztül juttatják el Cyntia családjához.

“A családdal egyeztettünk arról, a 2024.11.16-án megrendezésre kerülő Komárom VSE–SZISE mérkőzésre ők is eljönnek Cyntia gyeremekeivel” – tették hozzá.

Mint ismert, július 21-ről 22-re virradó éjszaka találták meg egy nagymegyeri házban a 31 éves Simsik Cyntia holttestét, akinek eltűnését múlt héten szerdán jelentették a hozzátartozói.

A nő édesapja kapott egy hibátlanul megírt üzenetet a lányától, amiben az állt, hogy véget akar vetni az életének, az apa szerint azonban nem úgy tűnt, mintha Cyntia írta volna. Ezt követően azonnal a nagymegyeri házhoz sietett, ahol csak a nő barátját találta meg. A férfi azt mondta neki, hogy Cyntia nincs ott, és közösen a keresésére indultak. Végül a rendőrök közölték az apával, hogy megtalálták a lánya holttestét, méghozzá ugyanabban a házban, ahol legelőször is kereste. A nő holtteste műanyag fóliával volt átcsavarva, már legalább öt napja halott volt. Cyntia párja azt mondta a rendőröknek, hogy a nő öngyilkosságot követett el. Amikor észrevette, állítólag megijedt, holttestét műanyag fóliába csavarta, majd a háznál lévő vizesaknába tette, később pedig a garázsba vitte. Simsik Cyntia sikeres kézilabdázó volt, több magyarországi klubban is játszott. Két gyermek édesanyja volt.

Az élettársát, a 44 éves Cs. Györgyöt – aki a Pénzügyi Igazgatóság (Finančná správa) bűnügyi hivatalánál dolgozott – időközben őrizetbe vették és meggyanúsították. „A bizonyítékok alapján a nyomozó gyilkosság különösen súlyos bűncselekménye miatt indított büntetőeljárást a 44 éves férfi ellen, ha a bíróság bűnösnek találja, 25 év szabadságvesztésre vagy életfogytiglani büntetésre ítélheti” – közölte a rendőrség. A Nagyszombati Járásbíróság július 26-án döntött a gyanúsított vizsgálati fogságba helyezéséről, amely döntést később a Nagyszombati Kerületi Bíróság megsemmisített, így Cs. György mindenféle korlátozás nélkül szabadlábra került.

Mindez azután történt, hogy valószínűleg a bűnüldöző szervek eljárási hibát vétettek a férfi őrizetbe vételekor. A belügyi inspekció megerősítette, hogy eljárást indítottak az ügyben.

Kapcsolódó cikkek:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program