Fiatal puskaporok a DAC-nál, utolsó utáni pillanatban robbantottak Komáromban, bekeményített a Slovan – így igazoltak nyáron a Niké-liga csapatai

camera

1

Fiatal puskaporok a DAC-nál, utolsó utáni pillanatban robbantottak Komáromban, bekeményített a Slovan – így igazoltak nyáron a Niké-liga csapatai

Fotó: Cséfalvay Á. András 

Megosztás

Az elmúlt héten véget ért a nyári átigazolási időszak Szlovákiában, az utolsó transzferek is bejegyzésre kerültek, így itt az idő, hogy szemügyre vegyük, hogyan erősítettek a Niké-liga csapatai.

DAC magja egyben maradt a nyáron, főként kiegészítőjátékosok távoztak, alapemberek nem. Aleš Čermák nem kezdett rosszul Dunaszerdahelyen, tavaly ősszel 12 bajnokin 2 gólt és 2 gólpasszt termelt, télen viszont legszívesebben lelécelt volna. Akkor ez nem jött össze, most viszont visszatérhetett a Bohemianshoz. Az elmúlt időben Filip Kaša is többnyire már csak a kispadot melegítette, ő viszont nem tért vissza Csehországba, inkább Győrben próbál szerencsét. Adrian Guľa irányítása alatt Miroslav Káčer volt a DAC középpályájának a motorja, ám fokozatosan kialudt benne tűz – most korábbi sikereinek színhelyén, Zsolnán vezényelheti a játékot, és eddig nem is teszi rosszul – 5 bajnokin 1 gól és 2 gólpassz a mérlege. Oliver Jürgens, Igor Kharatin, Samuel Petráš, Brian Oddei és Pape Cheikh sem sok sót evett meg Dunaszerdahelyen, mindegyiküktől elbúcsúztak a nyár folyamán. Az örök ígéret Dominik Veselovskýnak bejött a tavasz Besztercebányán, most kölcsön után végleg odaigazolt. A gólokkal adós Giannis Niarchos a nagymihályi kaland után marad keleten, ezúttal Kassán próbálja megtalálni góllövő cipőjét. Ivan Dolćek önbizalomtól duzzadva érkezett januárban a Csallóközbe – a Transfermarkt szerint 325 ezer eurót fizettek érte a Hajduk Splitnek –, ehhez képest viszont csak néhány perc jutott neki. A horvát Slaven Belupónál tölti az aktuális szezont. A sérüléséből visszatért Zeljko Gavrić nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba Xisco Muñoz edzőnél, így ő is Győrben próbál majd formába lendülni. A Mezőkövesdről visszatért saját nevelésű Szolgai Mátét egyből passzolták is tovább újabb kölcsönjátékra, mégpedig Rózsahegyre. Tavaly sem Fernand Gouré, sem Moussa Koné nem szállította úgy a gólokat, ahogy elvárták tőlük, vendégjátékuk letelte után így el is búcsúztak tőlük.

Na, de nézzük az erősítéseket! A Transfermarkt szerint a DAC 350 ezer eurót sem sajnált a gambiai Mahmudu Bajóért, aki ugyan még csak 19 éves, de az előző idényben a Podbrezová alapemberének számított, az értékadó portál pedig 600 ezer euróra taksálja a piaci értékét. Idén a szintén Dunaszerdahelyen nevelkedett Almási Lászlótól, valamint a nigériai Fortune Bassey-től várják a gólokat. Mindketten kölcsönbe érkeztek. Szintén vendégjátékosként jött Ján Bernát, akinek egy sérülés miatt akadt meg ígéretesen induló karrierje Belgiumban. A nyár végén távozott Kaša helyét a kolumbiai Pablo Ortizzal töltötték be, a kapus Száraz Benjamin szerződését pedig két év után nem hosszabbították meg Nagymihályban, így nyáron szabadon igazolhatóvá vált. Mivel Petráš áttette székhelyét Győrbe, a DAC mentőövet dobott a 26 éves hálóőrnek. Az említetteken kívül még érkezett néhány fiatal tehetség is. Damir Redzic a vendégjáték után végleg a DAC játékosa lett, de a 19 éves Tuboly Máté, a 20 éves Németh Attila és a 18 éves Filip Raška is kipróbálhatja magát a felnőttek között. Nem beszélve a 15 éves Bősze Leventéről, aki a nagymihályiak ellen gólpasszal mutatkozott be a bajnokságban.

Összességében tehát elmondható, hogy a DAC játékoskerete erősebbé vált a nyár folyamán, a létszámfeletti, játékkedvvel nem rendelkező labdarúgók helyett fiatal puskaporok érkeztek, akik égnek a bizonyítási vágytól. A szurkolók már csak abban reménykednek, hogy ennek a tűznek nehogy nagyobb legyen a füstje, mint a lángja.

A címvédő Slovan nem keveset invesztált a csapatba a nyár folyamán. Vendégjátéka letelte után egymillió euróért megvásárolták Marko Tolićot, aki az előző idényben 23 bajnokin 9 gólt és egy gólpasszt jegyzett. Idén eddig öt bajnokin három assziszt a mérlege. Dávid Strelecnek nem jött be az olaszországi kiruccanás, ezért visszatért oda, ahol mindig tárt karokkal várják. Az elmúlt szezont még kölcsönjátékosként töltötte Pozsonyban, 28 bajnokin pedig 11 gólt és 10 gólpasszt hozott össze. Ennyi elég is volt a fővárosi klub vezetőinek, 700 ezer euróért visszavásárolták. A Slovan félmillió eurót sem sajnált a már 28 éves Július Szőkéért, ugyanakkor érdemes figyelembe venni, hogy a Transfermarkt 1,2 millió euróra taksálja a piaci értékét. 300 ezerrel többet ér az ukrán középpályás, Danylo Ignatenko, ő a Boredeaux csapatát hagyta ott az égszínkékek kedvéért. Hosszú idő után megoldódni látszik a Slovan kapusproblémája – a rivális Spartak Trnavától elszipkázott Dominik Takáč jelenleg a legjobb szlovákiai kapusok közé tartozik. Még csak 25 éves, de piaci értékét 1 millió euróra taksálják. A pozsonyiak 2027-ig láncolták magukhoz. Ifj. Vladimír Weiss és Juraj Kucka után a 33 éves Róbert Mak erősíti tovább a kiöregedő válogatottak szálát, de az Ausztráliából visszatért szélső már nem egyszer igazolta, hogy van még puskapor a lábában. Jurij Medvedev és Alen Mustafić személyében régi-új Slovan-játékosokat köszönthettek Pozsonyban, Artur Gajdoš a jövőt képviseli, Idjessi Mestoko pedig tökéletes alternatíva lesz Strelec mögött. Rég nem volt ekkora mozgás a Slovannál, de kellett is az erősítés, hiszen a csapat bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, így tehát több fronton is helyt kell majd állnia.

A nyár folyamán csak elhanyagolható nevektől búcsúztak el Pozsonyban. Nem volt titok, hogy az elkövetkezőkben nem a katari vébét is megjárt portással, a 36 éves Milan Borjannal képzelik el a Slovan kapuját, így kölcsönszerződése letelte után fogta is a sátorfáját. A 38 éves Jaba Kankava ugyan nagy teherbírású játékos hírében állt, de tavasszal egyre kevesebbet lépett pályára, így végül neki sem volt maradása. A DAC-ot januárban elhagyó görög óriás Spyros Risvanis korábbi csapattársa, Cesar Blackman példáját szerette volna lemásolni, de tavasszal mindössze két bajnokin jutott lehetőséghez, így nem is volt kérdéses a sorsa. Távozott még Filip Lichý, Richard Križan és Jaromír Zmrhal – hármójuk közül utóbbi az oszlopos tagok közé tartozott, de Mak, valamint a fiatal tehetség, Nino Marcelli pótolni tudják őt.

Nagyszombatban idén is nagy volt a jövés-menés. Az említett Takáč mellett távozott Azeez Oseni, a veterán kapus, Ľuboš Kamenár, valamint Filip Bainović. Az elmúlt időben hiába kapta meg többször is a csapatkapitányi karszalagot, nem volt maradása a DAC korábbi szélsővédőjének, Kristián Koštrnának sem. Kósa Sebastián az elmúlt idényekben a Spartak meghatározó játékosává nőtte ki magát, nyáron el is vitte a nagy múltú, jelenleg a spanyol másodosztályban szerénykedő Zaragoza. A piaci értéke hirtelen fel is ugrott 1,2 millió euróra. Takáčot a Nagymihályról elhozott Ziga Frelihhel pótolták, görög, izraeli, török és ciprusi kalandozások után visszatért a saját nevelés Erik Sabo, a cseh Miloš Kratochvíl pedig a Spartak kedvéért hagyta ott hat év után a Jablonecet.

zsolnaiak kerete úgy erősödött meg, hogy szinte alig igazoltak új játékosokat – mindez annak köszönhető, hogy Dávid Ďuriš és Adrián Kaprálik is visszatért kölcsönből. Utóbbit a nyár végén még megpróbálta elorozni a Slovan, Ivan Kmotrík, a pozsonyi klub vezérigazgatója szerint szlovákiai viszonylatban rekordösszeget kínáltak érte, de végül nem jutottak egyezségre a felek. Az égszínkékek most bánhatják, hogy nem nyúltak mélyebben a zsebükbe, ugyanis szeptember 1-én a Žilina 5:0-ra győzött Pozsonyban, Kaprálik pedig egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét. A középpályán a már említett Káčer osztogatja majd a labdákat, szóval nem árt idén komolyan venni a zsolnaiakat. Az alapemberek közül csupán Timotej Jambor távozott, érte egymillió eurót fizetett a román Rapid.

Rózsahegyen is volt idén nyáron bevétel: a cseh Bohemians 400 ezer eurót fizetett a fiatal tehetséges kapusért, Tomáš Frühwaldért. Marek Zsigmundot elengedték Kassára, Samuel Šefčíket Trencsénbe, míg Juraj Kotula České Budejovice felé vette az irányt. A rózsahegyiek előszeretettel hoznak játékosokat Dunaszerdahelyről – korábban Almási László és Martin Rymarenko, legutóbb pedig Malý Matúš váltotta be a hozzá fűzött reményeket, most pedig Szolgai Máté szolgálataira tartottak igényt.

Podbrezován Mahmudu Bajóért és Mark Assinorért láthattak pénzt a nyáron, előbbit már említettük, utóbbiért 230 ezret tett le az asztalra az ukrán LNZ Cherkasy. A csapat legjobb játékosa, Peter Kováčik ingyen került az olasz Como együtteséhez, abban bízva, hogy majd olyan csapatok ellen mutathatja meg legjobb tudását, mint a milánói AC és Inter, a Juventus vagy a Napoli. Csakhogy megdöbbenésére az idei keretben nem számolnak vele, így Lengyelországba utazott vendégjátékra. Az alapemberek közül még Mikuláš Bakala és Patrik Blahút köszönt el a vasgyáriaktól, előbbi Hollandiában, utóbbi Csehországban folytatja. A megváltást négy tapasztalt labdarúgótól, Samuel Štefániktól, Pavol Bajzától, Kristián Koštrnától és David Depetristől várják.

Hosszú huzavona után távozott Besztercebányáról a gólgyáros Róbert Polievka, de talán sokakat meglephetett, hogy nem a Slovanhoz, hanem az MTK-hoz. A Transfermarkt szerint a budapestiek 250 ezer eurót fizettek érte. Helyére a nagy vándor Tomáš Malecet igazolták le, aki 31 éves koráig megjárta Norvégiát, Csehországot, Ausztriát, Litvániát, Lettországot, Olaszországot és Lengyelországot is. Kölcsön után végleg megszerezték Dominik Veselovskýt, de erősítésnek számít az Aranyosmarótról elhozott Adam Brenkus is.  

Trencsénben nagy változásokra került sor. A két ékkő, az 1,3 millió euróra taksált Artur Gajdoš és az 1 millió eurós piaci értékű Matúš Kmeť mellett szinte minden épkézláb játékos átadólistára került. A kapus Michal Kukučka a Bundesliga II-ben vergődő Nürnberghez került, helyére a szerb Andrija Katić érkezett 100 ezerért. A védekező középpályás Luka Zorić is Szerbiából jött, míg a 33 éves szélsővédő, Jakub Holúbek Lengyelországból tért haza.

Okosan erősítettek Skalicán: a zsolnai Adam Kopas és a somorjai Lukáš Leginus hasznos játékosnak mondható, de szintén jó fogásnak számít Taofiq Jibril, aki korábban Zsolnán szerzett magának hírnevet. Ugyancsak leigazolták a 37 éves veterán kapust, Lukáš Hroššót, aki inkább Martin Junas tartaléka lesz majd a csapatnál. A korábban a DAC-nál is megfordult Denis Baumgartner Aranyosmaróton folytatja, a rutinos támadó, Roman Haša pedig Csehországban.

Fél évig tartott Éric Davis másodvirágzása a szlovák élvonalban, a Košice ugyanis a szezon végén nem tartott igényt a további szolgálataira. A 33 éves panamai szélsővédő visszatért a tengerentúlra, a brazil másodosztályú Vila Nova FC-vel írt alá másfél éves szerződést. A nagy öregek közül távozott még Lukáš Greššák, Erik Pačinda és Martin Šindelař, de fél év után a portugál portás, Cristiano Figueiredo is a szülőhazája mellett döntött. Kristi Qose Albániában folytatja, Mohammed Rharsalla Magyarországon, Deni Hočko pedig Cipruson. A portugál Luís dos Santosszal és a horvát Karlo Miljanićcsal erősítették meg a széleket, Zan Medved mellé pedig Dunaszerdahelyről hozták a görög Giannis Niarchost, aki továbbra is keresi régi formáját.

Az előző idényben közel volt a kieséshez a Michalovce, így nem volt kérdés, hogy nyáron erősíteni kell a keretet. Erik Pačinda 35 évesen már inkább a rutint, mint a minőséget jelenti a pályán, a nagyszombatiak által elhoppolt Ziga Frelih helyére a kieső aranyosmarótiaktól érkezett Patrik Lukáč. Ígéretes fogásnak mondható a Somorjáról elhozott Franck Bahi, valamint a görög Alexandros Kyziridis, aki számára nem ismeretlen a szlovák liga, hiszen annak idején két szezont húzott le Aranyosmaróton. Ami a távozókat illeti: Martin Kolesár 26 évesen mondott igent egy ausztriai kalandnak, Daniel Magda a keleti rivális kassaiak mezét ölti magára az új szezontól, míg Filip Vaško a Slováckohoz igazolt.

komáromiak a védősorba megszerezték a tapasztalt Róbert Pillárt, de vele együtt jött még Mezőkövesdről Nagy Gergő is. Szintén a magyar bajnokságot, konkrétan a Puskás AFC csapatát hagyta ott a violák kedvéért Tamás Nándor, Nagy Sebastián pedig a vendégjáték után végleg áttette székhelyét Nagyszombatból Komáromba. A kaput az Olomouctól kölcsönkért Jakub Trefil őrzi, de Viktor Sliacky, Jozef Špyrka, Tobias Ďiviš és Dominik Žák is vendégjátékra érkezett. Az átigazolási piac hivatalosan szeptember 6-án zárult Szlovákiában, viszont szabadon igazolható játékosokat ezt kővetően is lehet jegyezni. Mondhatni a legnagyobb fogás is ilyen módon került Komáromba. Konkrétan Nikolas Špalekről van szó, aki annak idején Zsolnán hívta fel magára a figyelmet, majd 1,5 millió euróért leigazolta az olasz Brescia, amelynél négy és fél szezont húzott le, a 2019/2020-as idényben pedig a Seria A-t is megjárta csapatával. Most az MTK-tól érkezett Komáromba. Voltak távozók is: a korábbi DAC-nevelés, Bögi Ferenc Bősön folytatja, Miroslav Antal Ausztriában, Martin Adamec Észtországban, Baranyai László és Laky László pedig visszatért Magyarországra.


A nyári átigazolások a Niké-ligában, a Transfermarkt szerint:

FC DAC 1904

Érkezők: Mahmudu Bajo (19, Podbrezová), Tuboly Máté (19, Győr), Damir Redzic (21, Ferencváros II – kölcsön után végleg), Németh Attila (20, Somorja), Pablo Ortiz (24, Midtjylland), Almási László (25, Ostrava – kölcsönbe), Fortuna Bassey (25, Ferencváros – kölcsönbe), Ján Bernát (23, Westerlo – kölcsönbe), Száraz Benjamin (26, csapat nélkül), Filip Raška (19, DAC U19), Kovács Márk (19, Győr – kölcsönből vissza), Giannis Niarchos (22, Michalovce – kölcsönből vissza), Szendrei Ákos (21, Kecskemét – kölcsönből vissza), Zoran Záhradník (19, Somorja – kölcsönből vissza), Szolgai Máté (20, Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Urblík Norbert (20, Győr – kölcsönből vissza), Riquelme (21, Győr – kölcsönből vissza), Balogh Norbert (28, Kisvárda – kölcsönből vissza), Matija Krivokapić (21, Somorja – kölcsönből vissza)

Távozók: Filip Kaša (30, Győr), Oliver Jürgens (21, Ponferradina), Aleš Čermák (29, Bohemians 1905), Keresztes Krisztián (24, Nyíregyháza), Igor Kharatin (29, Kolos Kovalivka), Samuel Petráš (25, Győr), Matija Krivokapić (21, Győr), Dominik Veselovský (21, B. Bystrica – kölcsön után végleg), Miroslav Káčer (28, Žilina), Kovács Márk (19, Csíkszereda – kölcsönbe), Giannis Niarchos (22, Košice – kölcsönbe), Filip Raška (19, Somorja – kölcsönbe), Zoran Záhradník (19, Somorja – kölcsönbe), Fernand Gouré (22, Westerlo – kölcsönből vissza), Brian Oddei (21, csapat nélkül), Pape Cheikh (26, csapat nélkül), Ivan Dolćek (24, Slaven Belupo – kölcsönbe), Zeljko Gavrić (23, Győr – kölcsönbe), Szolgai Máté (21, Ružomberok – kölcsönbe), Moussa Koné (27, LASK – kölcsönből vissza)

ŠK Slovan Bratislava

Érkezők: Marko Tolić (27, Dinamo Zagreb – kölcsön után végleg), Dávid Strelec (23, Spezia – kölcsön után végleg), Július Szőke (28, Aris Limassol), Dominik Takáč (25, Spartak Trnava), Danylo Ignatenko (27, Bordeaux), Jurij Medvedev (28, Szocsi), Róbert Mak (33, Sydney FC), Alen Mustafić (25, Odense), Artur Gajdoš (20, AS Trenčín), Idjessi Metsoko (22, Plzeň – kölcsönbe), Elvis Isaac (21, Slovan B), Siemen Voet (24, Fortuna Sittard – kölcsönből vissza), Ivan Saponjić (26, Ümraniyespor – kölcsönből vissza), Adler (25, Stal Rzeszow – kölcsönből vissza)

Távozók: Jaromír Zmrhal (30, Apollon Limassol), Richard Križan (26, Č. Budejovice), Filip Lichý (23, Dukla Praha – kölcsönbe), Jaba Kankava (38, csapat nélkül), Spyros Risvanis (30, csapat nélkül), Gerson Rodrigues (29, Dinamo Kijev – kölcsönből vissza), Milan Borjan (36, Crvena Zvezda – kölcsönből vissza)

FC Spartak Trnava

Érkezők: Milan Corryn (25, Almere City), Danilo Pantić (27, Partizan), Žiga Frelih (26, Michalovce), Hugo Ahl (22, Humenné), Erik Sabo (32, AEZ Zakakiou), Filip Twardzik (31, Amateure OÖ), Roko Jureskin (23, FC Sheriff), Thomas Nikolaou (22, Ethnikos), Róbert Pich (35, Othellos Athien), Vojtech Kubišta (31, Mladá Boleslav), Miloš Kratochvíl (28, Jablonec), Libor Holík (26, Plzeň), Patrick Karhan (21, Malženice – kölcsönből vissza), Thobias Justh (18, Spartak U19), Nicolas Kurej (20, Malženice – kölcsönből vissza), Michal Boledović (21, Myjava – kölcsönből vissza),

Távozók: Azeez Oseni (21, ismeretlen), Samuel Štefánik (32, Podbrezová), Dominik Takáč (25, Slovan), Tomislav Krizmanić (23, Croat. Zmijavci), Tomáš Sarmir (20, Malženice – kölcsön után végleg), Kristián Koštrna (30, Podbrezová), Nagy Sebastián (19, Komárom – kölcsön után végleg), Samuel Benovič (23, Melženice – kölcsön után végleg), Michal Boledovič (21, Slovan B), Tomáš Poznar (35, Zlín), Ľuboš Kamenár (37, Slavoj Boleráz), Martin Ryžek (19, Liberec), Kósa Sebastián (20, Zaragoza), Filip Bainović (28, OFI Kréta), Thobias Justh (18, Malženice – kölcsönbe), Danilo Pantić (27, csapat nélkül), Jaheem Burke (23, Utsiktens BK – kölcsönbe), Nicolas Kurej (20, Malženice – kölcsönbe), Miha Kompan Brezník (20, Radomlje – kölcsönbe), Ján Bernát (23, Westerlo – kölcsönből vissza), Marco Djuricin (31, HNK Rijeka – kölcsönből vissza), Andrej Djurić (20, Crvena Zvezda – kölcsönből vissza)

MŠK Žilina

Érkezők: Denis Alijagić (21, Brno), Miroslav Káčer (28, DAC), Adrián Kaprálik (22, Górnik Zabrze – kölcsönből vissza), Samuel Kopásek (21, Žilina B), Samuel Javorček (20, Žilina B), František Kóša (18, Žilina U19), Nikita Kelembet (19, Petržalka – kölcsönbe), Marek Teplan (22, P. Bystrica – kölcsönből vissza), Dávid Ďuriš (25, Ascoli – kölcsönből vissza), Adam Kopas (24, Othellos Athien – kölcsönből vissza)

Távozók: Timotej Jambor (21, FC Rapid), Adam Kopas (24, Skalica), Patrik Leitner (22, Chrudim – kölcsönbe), Dominik Javorček (21, Holstein Kiel – kölcsönbe), Marek Teplan (22, Košice – kölcsönbe), Samuel Ďatko (23, Podbrezová – kölcsönbe), Kelian Nsona (22, Hertha – kölcsönből vissza)

MFK Ružomberok

Érkezők: Martin Gomola (22, Žilina B), Rudolf Božík (21, Slovan B), Daniel Prekop (19, AS Trenčín), Dávid Huf (25, Pardubice), Daniel Köstl (26, Bohemians 1905), Kevin Švehla (18, Ružomberok U19), Giuliano Antonio Marek (19, Ružomberok U19), Szolgai Máté (21, DAC – kölcsönbe), Marko Kelemen (24, Haladás – kölcsönből vissza), Matej Madleňák (25, Č. Budejovice – kölcsönből vissza), Matúš Krištof (20, R. Sobota – kölcsönből vissza), Jakub Rakyta (21, R. Sobota – kölcsönből vissza), Matúš Matej (20, R. Sobota – kölcsönből vissza), Gabriel Halabrin (21, Myjava – kölcsönből vissza), Adrian Macejko (21, L. Mikuláš – kölcsönből vissza)

Távozók: Tomáš Frühwald (21, Bohemians 1905), Marek Zsigmund (27, Košice), Tobias Bujnáček (19, Odeva Lipany), Juraj Kotula (28, Č. Budejovice), Samuel Šefčík (27, AS Trenčín), Dávid Jackuliak (21, Ostrava – kölcsönbe), Jakub Rakyta (21, Martin – kölcsönbe), Viktor Úradník (19, Zvolen – kölcsönbe), Matúš Matej (20, Dolný Kubín – kölcsönbe), Matej Kochan (31, csapat nélkül), Adrian Macejko (21, L. Mikuláš – kölcsönbe), Gabriel Halabrin (21, Stará Ľubovňa – kölcsönbe), Matúš Krištof (20, Martin – kölcsönbe), Kevin Švehla (19, R. Sobota – kölcsönbe), Giuliano Antonio Marek (19, L. Mikuláš – kölcsönbe)

FK Železiarne Podbrezová

Érkezők: Samuel Štefánik (32, Spartak), Pavol Bajza (32, Hradec Králové), Kristián Koštrna (30, Spartak), David Depetris (35, B. Bystrica), Peter Juritka (19, Brno), Yusupha Kambi (18, BST Galaxy FC), Adrián Slávik (25, Jablonec), Kayode Saliman (21, Zvijezda 09), Tobias Ďiviš (20, L. Mikuláš), Daniel Macej (20, Frosinone U19), Daniel Smékal (22, Ostrava), Frank Appiah (21, L. Mikuláš), Nicolas Šikula (21, Pohronie – kölcsönből vissza), Samuel Ďatko (23, Žilina – kölcsönbe), Samuel Maslej (19, Pohronie – kölcsönbe), Ondrej Deml (19, Plzeň B – kölcsönbe), Jozef Špyrka (25, Prešov – kölcsönből vissza), Musa Jatta (19, Pohronie – kölcsönből vissza), Dmytro Laktionov (20, L. Mikuláš – kölcsönből vissza), Alex Molčan (21, Podkonice – kölcsönből vissza)

Távozók: Mahmudu Bajo (19, DAC), Mark Assinor (23, LNZ Cherkasy), Patrik Macej (30, Nová Ves), Alex Molčan (21, Bardejov), Peter Kováčik (22, Como), Marek Bartoš (27, Motor Lublin), Andy Masaryk (19, Pohronie), Lamin Sambou (19, Pohronie – kölcsön után végleg), Mikuláš Bakala (23, FC Den  Bosch), Patrik Blahút (26, Slovácko – kölcsön után végleg), Nicolas Šikula (21, B. Bystrica), Huhammed Hydara (19, Pohronie), Yusupha Kambi (18, Pohronie – kölcsönbe), Lekan Okunola (20, Humenné – kölcsönbe), Daniel Macej (20, Pohronie – kölcsönbe), Ivan Rehák (23, B. Bystrica – kölcsönbe), Jozef Špyrka (25, Komárom – kölcsönbe), Tobias Ďiviš (20, Komárom – kölcsönbe), Musa Jatta (19, AC Oulu – kölcsönbe), Dmytro Laktionov (20, Slovan B – kölcsönbe), Christophe Kabongo (20, Lommel SK – kölcsönből vissza)

MFK Dukla Banská Bystrica

Érkezők: Tomáš Malec (31, Prostejov), Adam Brenkus (25, Zlaté Moravce), Bernard Petrák (24, Košice), Michal Trnovský (22, Somorja – kölcsön után végleg), Michal Lukáč (18, Podbrezová U19), Dominik Veselovský (21, DAC – kölcsön után végleg), Ivan Mensah (20, Žilina B – kölcsön után végleg), Nicolas Šikula (21, Podbrezová), Filip Baláž (21, Humenné – kölcsönből vissza), Ivan Rehák (23, Podbrezová – kölcsönbe), Matúš Köröš (20, Dolný Kubín – kölcsönből vissza), Samuel Svetlík (19, Dolný Kubín – kölcsönből vissza), Adrian Káčerík (26, Prešov – kölcsönből vissza)

Távozók: Róbert Polievka (28, MTK), Joao Guimaraes (26, Khon Kaen FC), Marquinho (25, Ústí nad Labem), Filip Baláž (21, FC Weesen), David Depetris (35, Podbrezová), Július Nóta (24, Podkonice), Adrian Káčerík (26, Chojniczanka), Matúš Hruška (29, Dukla Praha), Jakub Uhrinčať (Sparta Praha B – kölcsön után végleg), Samuel Svetlík (19, Zvolen – kölcsönbe), Matúš Köröš (20, Zvolen – kölcsönbe)

AS Trenčín

Érkezők: Andrija Katić (22, Vozdovac), Luka Zorić (25, Radnicki 1923), Jakub Holúbek (33, Pias Gliwice), Sani Suleiman (18, Akwa United), Adam Yakubu (19, Plateau United), Matej Obsivan (19, Púchov), Samuel Šefčík (27, Ružomberok), Alex Hudok (18, Trenčín U19), Adrian Fiala (19, Trenčín U19), Hugo Pavek (19, Trenčín U19), Bright Donkor (19, Trenčín U19), Lukáš Mikulaj (19, Trenčín U19), Tadeáš Hájovský (18, Trenčín U19), Daniel Prekop (19, Trenčín U19), Nikolas Brandis (19, Trenčín U19), Luka Damjanović (20, Zvijezda 09 – kölcsönbe), Šimon Mičuda (20, Púchov – kölcsönből vissza)

Távozók: Lucas Demitra (21, St. Louis 2), Jesse Akila (22, FC Van), Njegos Kupusović (23, Sabah FK), Vozinha (38, Chaves), Roman Šeben (21, Beluša), Michal Kukučka (22, Nurnberg), Artur Gajdoš (20, Slovan), Daniel Prekop (19, Ružomberok), Matúš Kmeť (24, Minnesota), Hilary Gong (25, Widzew Lodz), Šimon Mičuda (20, Brno), Samuel Kozlovský (24, Widzw Lodz), Ľuboš Praženka (19, P. Bystrica – kölcsönbe), Alden Suvalija (22, csapat nélkül), Nikolas Brandis (19, Púchov – kölcsönbe), Matej Obsivan (19, Púchov – kölcsönbe)

MFK Skalica

Érkezők: Marek Fábry (25, Z. Sosnowiec), Adam Kopas (24, Žilina), Lukáš Leginus (24, Somorja), Taofiq Jibril (26, West Armenia), Lukáš Hroššo (37, Cracovia), Sheun Emmanuel (20, Obazz FC), Kaua Moura (20, Myjava – kölcsönből vissza), Jakub Kousal (21, Myjava – kölcsönből vissza)

Távozók: Denis Baumgartner (26, Zlaté Moravce), Roman Haša (31, Strání), Brayam Palacios (25, Atlético Huila), Jakub Kousal (21, Stará Ľubovňa – kölcsönbe), Matej Luksch (26, Č. Budejovice – kölcsönből vissza), Alex Sobczyk (27, csapat nélkül), Daniel Smékal (22, Ostrava – kölcsönből vissza)

FC Košice

Érkezők: Luís dos Santos (24, Boavista), Marek Zsigmund (27, Ružomberok), Daniel Magda (26, Michalovce), Dalibor Takáč (26, Korona Kielce), Dávid Šipoš (25, Č. Budejovice), Karlo Miljanić (22, Cibalia), Giannis Niarchos (22, DAC – kölcsönbe), Marek Teplan (22, Žilina – kölcsönbe), Bokros Szilárd (24, Diósgyőr – kölcsönbe), Dominik Veselý (19, Košice U19), Landing Sagna (24, Jihlava – kölcsönből vissza), Samuel Magda (20, Komárom – kölcsönből vissza), Sidath Sow (22, Myjava – kölcsönből vissza), Matúš Smieško (21, Trebišov – kölcsönből vissza), František Pavúk (30, Trebišov – kölcsönből vissza), Jakub Jakubko (19, Petržalka – kölcsönből vissza), Erik Liener (29, Petržalka – kölcsönből vissza), Jakub Forgáč (20, Kechnec – kölcsönből vissza)

Távozók: Samuel Segeda (20, Stará Ľubovňa – kölcsön után végleg), Michal Gallo (21, Hamsik Academy), Lukáš Greššák (35, Zlaté Moravce), Michal Jonec (27, Slavia Košice), Éric Davis (33, Vila Nova FC), František Pavúk (30, Spartak Medzev), Erik Pačinda (35, Michalovce), Ján Mizerák (30, Hohenau), Deni Hocko (30, Karmiotissa), Landing Sagna (24, Prešov), Oleksandr Golikov (32, Dzhalal-Abad), Samuel Gladis (23, Prešov – kölcsön után végleg), Martin Šindelař (33, Prostejov), Bernard Petrák (24, B. Bystrica), Mohammed Rharsalla (30, Diósgyőr), Frederik Valach (25, Léva), Cristiano Figueiredo (33, Felgueiras), Matúš Smieško (21, Poprad), Kristi Qose (29, AF Elbasani), Dominik Veselý (19, Prešov – kölcsönbe), Miroslav Sovič (20, Prešov – kölcsönbe), Samuel Magda (20, csapat nélkül), Erik Liener (29, csapat nélkül), Sidath Sow (22, csapat nélkül), Jakub Forgáč (20, csapat nélkül), Jeremie Obounet Moussango (21, Diósgyőr – kölcsönből vissza)

MFK Zemplín Michalovce

Érkezők: Erik Pačinda (35, Košice), Patrik Lukáč (29, Zlaté Moravce), Alexandros Kyziridis (23, Debrecen), Denys Taraduda (23, Ceahlaul), Franck Bahi (24, Somorja – kölcsön után végleg), Muhamed Sahinović (20, Raków – kölcsönbe), Eduvie Ikoba (26, Académico Viseu – kölcsönbe), Roland Buhaj (19, Trebišov – kölcsönből vissza), Jaroslav Holp (20, Humenné – kölcsönből vissza)

Távozók: Peter Sukovský (20, Bardejov), Martin Kolesár (26, Wilhelmsburg), Žiga Frelih (26, Spartak), Marcel Táncoš (19, Pavlovce), Roman Karasyuk (33, Orleta R.P.), Lukáš Jánošík (30, P. Bystrica), Jaroslav Holp (20, Zlaté Moravce), Daniel Magda (26, Košice), Filip Vaško (24, Slovácko), Vladyslav Veremeev (25, Jelgava), Norbert Matta (20, Slavia Košice – kölcsön után végleg), Száraz Benjamin (26, csapat nélkül), Dávid Slávik (24, csapat nélkül), Roland Buhaj (19, csapat nélkül), Giannis Niarchos (22, DAC – kölcsönből vissza)

KFC Komárom

Érkezők: Nagy Gergő (31, Mezőkövesd), Branislav Sluka (25, FC Turan), Tamás Nándor (23, Puskás AFC), Nagy Sebastián (19, Spartak – kölcsön után végleg), Ondrej Rudzan (25, Prostejov), Pillár Róbert (33, Mezőkövesd), Matúš Chropovský (22, Zlaté Moravce), Nikolas Spalek (27, csapat nélkül), Jakub Trefil (23, Olomouc – kölcsönbe), Viktor Sliacky (21, Petržalka – kölcsönbe), Jozef Špyrka (25, Podbrezová – kölcsönbe), Tobias Ďiviš (20, Podbrezová – kölcsönbe), Domonik Žák (24, Karvina – kölcsönbe), Boris Druga (22, Trebišov – kölcsönből vissza)

Távozók: Bögi Ferenc (22, Bős), Boris Turčák (31, Inter Bratislava), Baranyai Ádám (31, Nagykanizsa), Laky László (24, Issimo SE), Martin Adamec (25, Nomme United), Miloslav Breda (30, Humenné), Miroslav Antal (24, Neutal), Tóth Tibor (20, Nagyölved), Eckl Patrik (22, Újpest II – kölcsönből vissza), Boris Druga (22, Malženice – kölcsönbe), Puska Péter (21, Vasas FC II – kölcsönből vissza), Nikola Janjić (21, NK Osijek – kölcsönből vissza), Samuel Magda (20, Košice – kölcsönből vissza), Dávid Ovšonka (20, Pohronie – kölcsönből vissza)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program