Aranycsapat Emlékfát ültettek Marcelházán

camera

1

Aranycsapat Emlékfát ültettek Marcelházán

Fotó: MTI 

Megosztás

A komáromi járásbeli Marcelházán zajló IV. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornán pénteken Aranycsapat Emlékfát ültettek Kövér László házelnök és id. Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület vezetője részvételével.

“A nemzeti összefogást, összetartozást, önbecsülést és a hazaszeretetet szimbolizálja az Aranycsapat története. Határainkon innen és túl eddig összesen 15 emlékfát ültettünk el, ezzel is jelezve, hogy összetartozunk és ez a nemzet ha megfogyva is, de egységes és egyet akar” – mondta id. Lomnici Zoltán a faültetési ünnepségen.

A tornán az Országgyűlés válogatottja mérkőzik meg a határon túli régiók, a Csángóföld, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja, Székelyföld magyarságának vezetőiből, illetve tisztségviselőiből álló csapatokkal.

Magyar Zoltán, a parlamenti válogatott szövetségi kapitánya, a torna igazgatója az MTI-nek elmondta: szombaton az első két helyért Délvidék és Kárpátalja csapata játszhat, az Országgyűlés labdarúgói a Felvidék csapatával mérkőznek meg a harmadik és a negyedik helyért, Csángóföld és Székelyföld között dől el az utolsó két hely sorsa.

A tornát a nemzeti összetartozás jegyében írták ki Kövér László házelnök kezdeményezésére, aki maga is részt vett a mérkőzéseken. A részt vevő csapatok tagjai – a kiírás szerint – alapvetően amatőr játékosok, “civilben közméltóságnak számító futballisták” voltak.

Az ötödik Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát várhatóan Csángóföldön, Moldvában rendezik – közölte a szövetségi kapitány.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program