Talpon a hivatásos és az önkéntes tűzoltók – több 100-an dolgoztak az utakon és a házaknál

Megosztás

Péntek reggeltől szombat reggelig Nagyszombat megyében összesen 103-szor, Pozsony megyében pedig 124-szer riasztották a tűzoltókat az időjárás következményeinek elhárítása érdekében.

Lena Košťálová nagyszombati kerületi szóvivő közölte, hogy az önkéntes és hivatásos egységeknek elsősorban leszakadt faágakat, kidőlt vagy az útra ráhajlott fákat kellett eltávolítaniuk, melyek veszélyeztették a közúti forgalmat, emellett vizet szivattyúztak elárasztott pincékből, garázsokból és más helyiségekből. A galántai tűzoltókat kétszer, a dunaszerdahelyieket egy alkalommal vezényelték ki, megyei szinten pedig közel 400 önkéntes tűzoltót kapcsoltak be a mentési és kárelhárítási munkálatokba.

A Dunaszerdahelyi járásból a dunaszerdahelyi, bakai, bögellői, alistáli, felsőpatonyi, felsővámosi, vörösmajori, izsapi, királyfiakarcsai, lúcsi, nagymadi, szentmihályfai, csiliznyáradi, csilizpatasi, olgyai, csallóközkürti, dióspatonyi, nagyszarvai, somorjai, nyárasdi, nagypakai, keszölcési, bősi és nagymagyari , a Galántai járásból pedig az alsószeli, vízkeleti, jókai, kosúti és nagyfödémesi önkéntes egységeket vezényeltek ki.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program