Péntek óta közel 100-szor riasztották a dunaszerdahelyi járási tűzoltókat, hétfőn reggel egy kamionra dőlt fához

camera

3

Péntek óta közel 100-szor riasztották a dunaszerdahelyi járási tűzoltókat, hétfőn reggel egy kamionra dőlt fához

A reggeli cselekmény a dunaszerdahelyi Bécsi úton - Fotó: Nagyszombati Kerületi Útinform-Facebook-csoport, illetve helyszíni felvételek 

Megosztás

Péntek reggeltől hétfőig már közel száz alkalommal riasztották a hivatásos és az önkéntes tűzoltókat a Dunaszerdahelyi járásban.

Fehér Ferenc járási igazgató érdeklődésünkre elmondta, ezek java része az időjárással függ össze, kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz, vízszivattyúzáshoz kaptak riasztást, de benne van két tűzeset és néhány közúti baleset is.

Mint mondta, egységeik mentek segíteni Dévényújfaluba (Devínska Nová Ves) is, emellett a máshol segítő galántaiakat is helyettesítették. Közölte azt is, hogy a dunaszerdahelyi járási válságstáb kora délután, egy órától tart ülést Bősön, ahol megvitatják a várható helyzetet.

Fehér Ferenc beszélt arról is, ami a reggeli órákban jelentős fennakadást okozott a dunaszerdahelyi közlekedésben. A Bécsi úton egy fa dőlt egy várakozó kamionra, emiatt az út járhatatlanná vált a mentési munkálatok ideje alatt. Az ipari zónába vezető út helyett kénytelen volt mindenki a Pozsonyi és a Karcsai úton haladni, emiatt óriási dugók alakultak ki még a Vasút utcában is.

Olvassa el továbbá:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program