Niké-liga, 6. forduló: Pótolt mérkőzésen zárkózna fel a dobogósokra a DAC

camera

2

Niké-liga, 6. forduló: Pótolt mérkőzésen zárkózna fel a dobogósokra a DAC

Fotó. Cséfalvay Á. András 

Megosztás

Sűrű napok várnak a DAC-ra, amely két hét alatt öt mérkőzést játszik. Kedden Trencsénben lép pályára pótolt mérkőzésen.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek jelenleg kétmeccses hátrányban vannak a többiekkel szemben, ugyanis a Podbrezová elleni hazai találkozójukat a MOL Aréna gyepszőnyegének öntözőberendezésében keletkezett műszaki hiba miatt kellett elhalasztani, míg a trencséni vendégjátékuk a gyepszőnyeg cseréje miatt jutott erre a sorsra. Az elhalasztott mérkőzéseket hétközben pótolják, a Trenčín-DAC bajnokit keddre tűzték programra. A dunaszerdahelyiekre sorozatban két angol hét vár, ugyanis jövő héten hétközben a Slovnaft Cupban is pályára lépnek, mégpedig Nagyölveden.

De ne szaladjunk annyira előre! A DAC annak a Trenčínnek az otthonában lép pályára, amely az előző idényben az utolsó pillanatban, csúszott le a felsőházról, végül pedig a 8. helyen zárta a bajnokságot. A felkészülés nem a trencséniek elképzelése szerint alakult, öt meccsből kétszer döntetleneztek (Púchov 2:2, Zlaté Moravce 1:1), háromszor pedig vereséget szenvedtek (Olomouc 0:3, Bohemians 0:4, Galatasaray 1:4). A bajnokságot ígéretesnek mondható nagyszombati döntetlennel kezdték, majd legyőzték a kassaiakat. Ezt követően viszont négy bajnokin maradtak nyeretlenek, kikaptak a rózsahegyiektől és a zsolnaiaktól, a besztercebányaiakkal és a nagymihályiakkal pedig csak döntetleneztek.

„Izgatottak vagyunk, mert hosszú idő után természetes gyepszőnyeg lett Trencsénben, aminek nagyon örülünk. Az új pálya minden bizonnyal minőségi lesz és lehetővé teszi, hogy mindkét gárda jó teljesítményt nyújtson. Nehéz lesz mindössze három nappal a Slovan elleni rangadó után pályára lépni, de én személy szerint kedvelem az ilyen időszakokat, amikor több a meccs és kevesebbet edzünk. Mindegyik futballista várja a meccseket. Kevesebb időnk maradt a pihenésre, de ugyanez az ellenfélre is igaz”

– idézi a DAC hivatalos oldala a csapat szerb hálóőrét, Aleksandar Popovićot.

Az előző idényben a DAC és Trenčín csak az alapszakaszban találkozott, az egymás elleni párharcokból pedig a trencséniek jöttek ki jobban – Csák Máté vára alatt Kmeť találatának köszönhetően egygólos hazai győzelem született, míg a dunaszerdahelyi visszavágón gól nélküli döntetlen került a jegyzőkönyvbe. Azt megelőző vendégjátékán, 2022 novemberében viszont a DAC négygólos győzelmet aratott Trencsénben.

A DAC a Slovan elleni hétvégi vereségét követően a harmadikról az ötödik helyre esett vissza a tabellán, egy esetleges győzelemmel viszont ismét a dobogón találná magát.

A két csapat egymás elleni mérkőzései az előző idényben:

AS Trenčín – FC DAC 1904 1:0

FC DAC 1904 – AS Trenčín 0:0


Pótolt mérkőzés a 6. fordulóból:

Szeptember 17. (kedd):

AS Trenčín – FC DAC 1904 (18:00)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Barseghyan (Slovan) – 6 gól
Medved (Košice) – 5 gól
Kaprálik (Žilina) – 3 gól
Malec (B. Bystrica) – 3 gól
Sauer (Žilina) – 3 gól

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program