Komáromban a Duna mellett a Vág is gondokat okozhat

Megosztás

Nemcsak a Duna, hanem a Vág is kezd gondokat okozni Nyugat-Szlovákia déli részén. Jelenleg az árvíz miatti elsőfokú riasztás van kihirdetve, a vízszint emelkedését folyamatosan figyelik.

A városi rendőrség biztonsági okokból lezárta a forgalmat a Vág melletti úton arra az esetre, ha víz ömlene az úttestre – tájékoztatott a városháza a kerületi árvízi bizottság komáromi ülése után.
Az előrejelzés szerint Komáromban a Duna elérheti majd 840-845 centiméteres magasságot– tájékoztattak a vízügyi szakemberek. Ez a becsült vízállás összhangban van a pozsonyi és dévényi adatokkal a 11 évvel ezelőtti árvízhez képest. Komáromban a Duna 2013-ban 889 centiméteres szinten tetőzött.

Azokon a helyeken, ahol árvíz lehet, az ingatlantulajdonosok megtették a szükséges óvintézkedéseket. A Komáromi Járási Hivatal vezetője, Tomáš Nagy elmondta, hogy szükség esetén a térség összes tűzoltója mozgósítható, a katonaság is készen áll a segítségnyújtásra. „Mozgósításukra azonban egyelőre nincs ok, a helyzet még kezelhető a segítségük nélkül is” – erősítette meg.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program