Niké-liga, 6. forduló: Osztálykülönbségű győzelemmel avatta fel a DAC az új trencséni gyepszőnyeget

camera

2

Niké-liga, 6. forduló: Osztálykülönbségű győzelemmel avatta fel a DAC az új trencséni gyepszőnyeget

Fotó: fcdac.sk 

Megosztás

A DAC 3:0-s győzelmet aratott kedden Trencsénben, a Niké-liga 6. fordulójának pótolt mérkőzésén.

A trencséni futballstadionban gyepszőnyegre cserélték a műfüvet, az eredeti időpontban az éppen zajló munkálatok miatt kellett elhalasztani a DAC elleni bajnokit, most pedig épp a sárga-kékek ellen avatták fel a pálya új burkolatát.

Noha Redzic már a második percben ígéretes lövéssel jelentkezett, mindkét csapat óvatos, tapogatódzós játékkal kezdett. Xisco Muñoz Redzic mellett ezúttal Ramadanra is kezdőként számított, és mindketten meghálálták a bizalmat. A 22. percben Ramadan szerzett labdát a középkör környékén, majd mesterien ugratta ki a védők között beinduló Redzicet, aki a tizenhatosba érve kilőtte a hosszú alsót. Nem sokkal később Redzic hozta helyzetbe a védők mögé bemozduló Trusát, Katić viszont jó ütemben jött ki a kapuból és hárítani tudta a lövését. Egy percre rá viszont újfent mattolták a sárga-kékek. Ramadan játszotta meg Trusát, aki a tizenhatos előterében elvitte a labdát a védők mellett, senki sem lépett oda hozzá, 17-ről pedig a hosszú alsóba helyezett. A hazaiak nem különösebben voltak veszélyesek a DAC kapujára, beadásaikat rendre kifejelték a vendégvédők, átlövéseiket pedig blokkolták. A 40. percben jegyezhettük fel a trencséniek első, kaput eltaláló lövését, Uchegbu élesebb szögből érkező próbálkozása viszont nem jelentett gondot Popovićnak. A szünet előtt Ramadan közel volt hozzá, hogy a két gólpassza mellett meglője a gólját is. Trusa húzott el a jobb szélen, a tizenhatoshoz érve pedig középen megjátszotta a második hullámban érkező Ramadant, aki kapásból a bal alsóba próbált továbbítani, Katić viszont hárítani tudott.

A fordulást követően gyors ellentámadásokkal próbálkoztak a hazaiak, de ugyanolyan eredménnyel, mint az első félidőben. A 64. percben viszont már Popovićnak is résen kellett lennie – előbb Bondarenko távoli lövését tenyerelte ki, majd a kipattanóra érkező Djerlek próbálkozását is hatástalanította. Ha nem adsz, kapsz – szól a jól ismert futballmondás, ennek rendje és módja szerint pedig a DAC szinte azonnal büntetett. Vitális szerzett labdát a hazai térfélen, a tizenhatoshoz robogva pedig megjátszotta az érkező Trusát, aki élesebb szögből mattolta Katićot. A sárga-kékek irányításuk alatt tartották a mérkőzést, a trencséniek továbbra sem tudtak ígéretesebb helyzeteket kialakítani, a vendégvédelmet viszont olykor zavarba tudták hozni. A 80. percben Popović kockázatosan gurította ki a labdát Bajónak, akit megelőzött Suleiman, majd a tizenhatos határáról egyből lőtt. A DAC kapusa viszont fogni tudta a jobb alsóba tartó labdát. A hajrában tovább növelhette volna előnyét a dunaszerdahelyi csapat, Herc lövése viszont Zorićon megpattanva a kapufán csattant.

A DAC tehát megérdemelt győzelmet aratott Trencsénben, aminek köszönhetően visszavette a harmadik helyet a tabellán.

A mérkőzés:

Pótolt mérkőzés:

AS Trenčín – FC DAC 1904 0:3 (0:2)

Gólszerzők: 22. Redzic, 27., 65. Trusa


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Barseghyan (Slovan) – 6 gól
Medved (Košice) – 5 gól
Trusa (DAC) – 4 gól
Kaprálik (Žilina) – 3 gól
Malec (B. Bystrica) – 3 gól
Sauer (Žilina) – 3 gól

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program