Komáromban szerda reggel lépett érvénybe a harmadfokú árvízi készültség - leállt a vízi közlekedés (FOTÓK)

camera

17

Komáromban szerda reggel lépett érvénybe a harmadfokú árvízi készültség - leállt a vízi közlekedés (FOTÓK)

Fotók: Cséfalvay Á. András 

Megosztás

Szerdán délelőtt újra összeült a árvízvédelmi stáb értékelni a fejleményeket. A találkozón a vízgazdálkodási vállalat vezetője elmondta az új előrejelzéseket. Szerda reggel 6 órakor lépett érvénybe a harmad fokú árvízvédelmi készültség.

Hosszú lefolyásra számítanak a tetőzés után, de Komárom felkészült a vízszint emelkedésére. Továbbra is csak ártérben számítanak áradásra, a gátak védik a várost – olvasható Komárom városának Facebook-posztjában

Az illetékes szervek beszámoltak az őket érintő területekről. A tűzoltóság zsákokat továbbít bizonyos helyekre, amelyek eljuttatásában a város is besegít. A villanytelep képviselője elmondta, hogy trafóállomást vagy más elektromos egységet nem fenyeget áradás.

A közegészségügyi hivatal képviselője jelezte , hogy az érintett területeken folyamatosan ellenőrzik az ivóvíz mennyiségét, felmerült az áradás utáni deratizáció kérdése is.

A KOMVaK vezetője az átemelő- és tisztító állomások, továbbá a vízforrások helyzetéről számolt be. Teljes készenlétben vannak a helyzet kezelésére, az ivóvíz ellátás nincs veszélyben.

A vízi közlekedés leállt Komáromnál. A városi rendőrség továbbra is lezárja azokat a Vág parti szakaszokat, ahol már a víz elárasztotta az utat. Az ártérben lévő ingatlan tulajdonosoknak, magánszemélyeknek és vállalkozóknak segítenek az előkészületekben és biztosítják az átmeneti parkolás lehetőségét a rakparton.

A stáb csütörtökön 10 órakor újra értékeli a fejleményeket, az egyes szervek képviselői állandó ügyeletben vannak.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program