Lezártak egy felüljárót az R1-es felett, mert bármelyik pillanatban leomolhat!

camera

1

Lezártak egy felüljárót az R1-es felett, mert bármelyik pillanatban leomolhat!

Fotó: TASR - illusztráció 

Megosztás

Le kellett zárni csütörtökön egy, az R1-es gyorsforgalmi út felett átívelő felüljárót, mert az a szakértők szerint olyan rossz állapotban van, hogy bármelyik pillanatban leomolhat.

A lezárás az I/69-es utat érinti Kremnička városrésznél, a hidat a gyalogosok sem használhatják.

Ján Nosko polgármester közölte, az 50 éves felüljáró teljes forgalom elől történő lezárását annak rendszeres átvizsgálása utáni statikai felmérés eredménye tette szükségessé, amelyet szerdán kapott meg a városháza. A hídfővizsgálat több súlyos hibát is talált a tartószerkezetben.

“A hidat az elbírálás a hetedik osztályba sorolta, ami rendkívüli állapot. Az előző ellenőrzés 4-5-ös szintet állapított meg, ami azt jelenti, hogy hirtelen állapotromlás történt, ami összefügghet az esőzéssel és az áradással” – magyarázta a polgármester.

A városban rendkívüli helyzetet hirdettek, miután ismertté váltak az eredmények, azonnal intézkedtek, és nemcsak az autók, hanem a kerékpárosok és a gyalogosok előtt is lezárták a hidat.

A polgármester hangsúlyozta, a helyzetet bonyolítja, hogy a városnak nincs egyértelmű tulajdonosi viszonya a híddal, és a Nemzeti Autópálya Társaságnak (NDS) sem. “A Közlekedési Minisztériummal közösen azonban meg kell találniuk a legoptimálisabb megoldást a híd állapotának kezelésére” – tette hozzá.

Nosko szerint a javítás gazdaságilag nem lenne hatékony, ezért jelenleg a bontása tűnik a legcélszerűbb megoldásnak.

Jelenleg ideiglenes táblákat készítenek elő, amelyek a kerülő úton kalauzolják az autósokat. A közlekedés biztonsága az R1 mentén nincs veszélyben.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program