Nemi erőszakkal vádolják volt alkalmazottjai a néhai Mohamed Al-Fayedet, a Harrods áruház tulajdonosát - rettegtek tőle

  • Bulvár
camera

1

Nemi erőszakkal vádolják volt alkalmazottjai a néhai Mohamed Al-Fayedet, a Harrods áruház tulajdonosát - rettegtek tőle

Fotó: TASR/AP 

Megosztás

A Harrods luxusáruház egykori tulajdonosát, a tavaly 94 éves korában elhunyt Mohamed Al-Fayedet öt nő nemi erőszakkal vádolja.

A BBC oknyomozása szerint valószínűleg még jóval többen az üzletember áldozatául estek, 15-en pedig szexuális zaklatással vádolják al-Fayedet.

Mohamed Al-Fayed Egyiptomban született, ahol fiatalkorában azzal kereste a kenyerét, hogy szénsavas üdítőket árult az utcán. Később az ő tulajdonába került a párizsi Ritz és a Harrods áruház. Nővére egy dúsgazdag szaúd-arábai fegvyerkereskedő felesége lett. Az ő fia volt Dodi Al-Fayed, aki 1997-ben hunyt el abban az autóbalesetben, amelyben Diana hercegnő is életét vesztette.

A nemi erőszak és a szexuális zaklatás Párizsban és Abu Dhabiban történhetett. Áldozatai az üzletembert egy nagyon kellemetlen embernek írják le, mindannyian nagyon féltek tőle – áll a 444.hu cikkében.

A visszaéléseket nyílt titokként kezelték, az üzletember az üzletérben vadászott az áldozataira. Alkalmazottjai nem mertek szólni senkinek, még egymásnak sem. Amiatt aggódtak, hogy rejtett kamerákon keresztül figyelik vagy lehallgatják őket. Ez utóbbi meg is történt – áll az nlc.hu cikkében.

A Harrods megszólalt a BBC cikkjével kapcsolatban. Azt írták, nekik már semmi közük az előző tulajdonoshoz, és bocsánatot kértek az elszenvedett szörnyűségekért.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program